OSLOBOĐEN U FRANCUSKOJ

Strauss-Kahn je zlostavljao Banon, spasila ga zastara

 AFP PHOTO/Emmanuel Dunand

Dominique Strauss-Kahn, bivši čelnik Međunarodnog monetarnog fonda, izbjegao je i drugu optužbu za seksualno zlostavljanje . Francuski istražitelji prekjučer su potvrdili kako u onom što se dogodilo između njega i Tristane Banon postoje elementi seksualnog zlostavljanja, da je u njegovom inzistiranju na seksualnom odnosu bilo ‘nepotrebne grubosti’, ali su tužbu 32-godišnje novinarke odbacili zbog zastare.

Prekasno prijavljen

Naime, sve se to događalo 2003. godine, u Francuskoj je rok za podizanje tužbe u ovim djelima tri godine, a Banon je slučaj prijavila tek ove godine kada je DSK osumnjičen za silovanje sobarice u New Yorku.

Tvrdi da se povukao

Strauss-Kahn je istražiteljima priznao kako je zgrabio Tristane, da ju je pokušao poljubiti, ali tvrdi da se povukao čim ga je ona odbila.

Inače, prekjučer se u francuskim knjižarama pojavila se knjiga “Le Bal des Hypocrites”, (Ples licimjera) u kojoj je Banon opisala pokušaj silovanja koji je proživjela.

U knjizi se ne spominje Strauss-Kahnovo ime, ali je napisana tako da je svima jasno tko je opisani muškarac. Umjesto imena 15 puta si korištene imenice ‘babun’ i ‘svinja’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:22