PRIJETI MU NOVO SUĐENJE

Strauss-Kahn ponovo u središtu skandala: Plaćao je za seks s maloljetnicama?

Strauss-Kahn je jedan od brojnih političara i poduzetnika čija su se imena našla u 'crnoj knjižici' luksuznog hotela Carlton u Lilleu
Former IMF head Dominique Strauss-Kahn (R) sits during his bail hearing at State Supreme Court, in New York, on May 19, 2011. New York State Supreme Court Judge Michael Obus said that Strauss-Kahn, 62, can be released on one million USD cash bail, and placed under 24-hour home detention with electronic monitoring -- conditions that had been proposed by his lawyers. AFP PHOTO/POOL/Richard Drew
 AFP

PARIZ - Bivši čelnik Međunarodnog monetarnog fonda, Dominique Strauss-Kahn, stvarno teško odolijeva seks skandalima. Niti 24 sata nakon je protiv njega odbačena tužba da je pokušao silovati mladu francusku novinarku Tristane Banon, Strauss-Kahn se već našao u središtu novog skandala.

Naime, francuska je policija pokrenula istragu oko navodne maloljetničke prostitucije u jednom hotelu u Lilleu. Prostitucija je u Francuskoj legalna, no prostituke moraju imati više od 18 godina.

Strauss-Kahn je jedan od brojnih političara i poduzetnika čija su se imena našla u 'crnoj knjižici' luksuznog hotela Carlton u Lilleu koji je isto tako bio i brodel. Nekoliko je zaposlenika Hotela, među kojima i menadžer te glasnogovornik, uhićeni su u sklopu istrage.

Sumnjiči ih se da su povodili djevojke te ih se tereti za poticanje na prostituciju, stvaranje kriminalne organizacije te pranje novca.

Francuski časopis Closer, koji je vijest objavio u četvrtak, navodi kako ima dokaze da je i 62-godišnji Strauss-Kahn koristio usluge prostitutki u Hotelu. Osim toga, navode i da im je navod potvrđen od strane istražnih sudaca.

Strauss-Kahnu sada prijeti novo suđenje ukoliko se otkrije da je platio za seks s maloljetnicom.

Podsjetimo, iako je dokazano da je Strauss-Kahn napao autoricu Tristane Banon, sutkinja ga je oslobodila svih optužbi, zbog zastare. Ovo je drugi put u tri mjseca da je bivši šef MMF-a oslobođen optužbi za seksualno napastovanje. U kolovozu je američko tužiteljstvo odustalo od kaznenog progona u slučaju silovanja hotelske spremaćice u svibnju .

Protiv Strauss-Kahna još uvijek se vode građanske parnice u oba slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:14