PRONAĐEN MRTAV DAN NAKON NESREĆE

SVJETSKI POZNATI ALPINIST UBIO SE JER NIJE USPIO SPASITI SVOJU DJEVOJKU 'Preživio je lavinu, no nije se mogao nositi s gubitkom voljene...'

 
 Instagram

Svjetski poznati alpinist ubio se jer nije uspio spasiti svoju djevojku s kojom je skijao u subotu na planini u Montani kada ih je pomela lavina, objavili su njegovi roditelji.

Hayden Kennedy (27) i Inge Perking (23) ostali su zakopani ispod snijega. Kennedy se izvukao i počeo potragu za Inge, no bio je primoran odustati od pokušaja da ju sam spasi te je 10 kilometara prepješačio kako bi dozvao pomoć.

Spasitelji su naposljetku ispod snijega pronašli beživotnu Inge. Beživotno tijelo Kennedyja pronađeno je u njegovom stanu u nedjelju dok su se spasitelji pripremali izvući tijelo njegove djevojke.

© Instagram

Njegov otac, Michael Kennedy, tužnu vijest objavio je putem Facebooka.

- Hayden je preživio lavinu, no nije se moga nositi s gubitkom djevojke. Odabrao je okončati svoj život. Njegova majka Julie i ja žalimo, no poštujemo njegovu odluku.

Lavina se obrušila s Impa, vrha južnog dijela planinskog lanca Madison, koji se nalazi na tri tisuće metara nadmorske visine.

Perkins, koja je također bila uspješna alpinistica, stradala je pod lavinom širokom 46 metara.

© Instagram

Samo dva tjedna prije nesreće, u svom blogu Kennedy je napisao kako je proteklih godina gledao brojne prijatelje kako umiru na planinama.

- To je bolna stvarnost našeg sporta i ne znam što učiniti po tom pitanju. Penjanje je ili prekrasan dar ili prokletstvo - napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:15