POPUT JANUKOVIČA

Tajland: Premijerka napustila Bangkok

 AFP

BANGKOK - Tajlandska premijerka Yingluck Shinawatra čiji odlazak s dužnosti prosvjednici traže već tjednima napustila je Bangkok i nalazi se oko 150 kilometara od njega, priopćio je njezin ured u ponedjeljak, ali nije rekao gdje se točno nalazi.

Cilj prosvjeda u kojima je u nedjelju poginulo troje ljudi, među njima dvoje djece - brat i sestra - je natjerati premijerku da ode s dužnosti i smanjiti utjecaj njezina brata Thaksina Shinawatre za koga mnogi smatraju da povlači konce vlade.

Ured premijerke kazao je novinarima da ona nije u Bangkoku, ali nije potvrdio koliko već dana Yingluck radi izvan glavnog grada. Zadnji put u Bangkoku je viđena prije oko tjedan dana, u utorak, a u četvrtak bi se trebala pojaviti na ročistu oko korupcije. Već u utorak trebala bi voditi sjednicu vlade, rekao je ministar vanjskih poslova Surapong Tovichakchaikul.

"Vrlo je moguće da će održati sastanak kabineta izvan Bangkoka. Što se tiče toga gdje se točno nalazi, o tome nemam informacija", rekao je Surapong.

Političkoj krizi u Tajlandu ne nazire se kraj, a vojska je rekla da se ovaj put neće miješati.

Najmanje je dvadeset ljudi ubijeno a stotine su ranjene otkad su prosvjedi počeli u studenom. Radi se o najvećim prosvjedima od 2010.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:36