DRAMA

KRVOPROLIĆE NA JUGU FRANCUSKE Naoružani napadač upao u starački dom sa 70 redovnika i zaklao najmanje jednu ženu, policija pokrenula veliku potjeru

 Philippe Wojazer / REUTERS

Najmanje je jedna osoba ubijena nakon što je maskirani napadač naoružan nožem i pištoljem ili puškom upao u četvrtak navečer u starački dom na jugu Francuske, u kojem živi oko 70 katoličkih redovnika i redovnica.

Do napada je došlo u mjestu Montferrier-sur-Lez u blizini grada Montpelliera, a motiv nasilnika zasad nije poznat. Prema nepotvrđenim informacijama, muškarac je držao štićenike doma za taoce.

Na mjesto događaja stigli su policijski specijalci koji su pokrenuli veliku operaciju te su nakon nekoliko sati evakuirali sve štićenika, ali ubojicu nisu pronašli.

Lokalni mediji izvještavaju da su u domu smješteni redovnici iz afričkih država.

Ubijena osoba je navodno zaposlenica doma, a Le Figaro javlja da je pronađena vezana. Napadač ju je navodno usmrtio nožem.

Ovaj napad se događa samo nekoliko mjeseci nakon što su teroristi odani ISIS-u u jednoj normandijskoj katoličkoj crkvi likvidirali svećenika. Nema podataka vodi li se i ovaj napad kao terorizam.

U Francuskoj je od prošlogodišnjih terorističkih udara u Parizu na snazi izvanredno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:34