BJEGUNAC S TJERALICE

TALIJANSKI MAFIJAŠ UHIĆEN DOK SE SUNČAO NA PLAŽI 'Bilo je kao na filmu, policajci su urlali na njega'

'U jednom trenutku svi su uživali u suncu i moru, a u drugom su naoružani policajci urlali na dvojac da legne na pod'

Mafijaš s tjeralice koji je ubio policajca Renata Lia 1991. godine i počinio niz kriminalnih djela, Massimiliano Sestito (42), uhićen je zajedno s partnerom dok se sunčao na plaži u Centoli na jugu Italije i to nakon šestotjedne istrage.

- Bilo je kao u filmu. U jednom trenutku svi su uživali u suncu i moru, a u drugom su naoružani policajci urlali na dvojac da legne na pod - kazao je jedan turist.

Naime, Sestito je pušten na uvjetnu slobodu prošlog mjeseca, no nije se vratio u zatvor kako mu je bilo naređeno, već je pobjegao i sakrio se - na plaži.

Nakon što su ga naoružani policajci okružili na plaži, on ih je pokušavao uvjeriti da imaju krivog čovjeka i pokazao im krivotvorenu osobnu iskaznicu. Ipak, podvala mu nije uspjela i odvezen je u najbližu policijsku postaju zajedno s muškarcem s kojim je bio na plaži.

Prvotno je Sestito, jedan od šefova Kalabrijske mafije, osuđen zbog ubojstva policajca 1991. na doživotnu kaznu, no ona je smanjena na 30 godina.

Kada su policajci pretražili kuću drugog privedenog, Antonia Galla, uhitili su i njegovu majku Annu te su ih optužili za pomaganje bjeguncu.

Ovo nije prvi put da je traženi mafijaš uhićen na plaži - prošle je godine i Roberto Mattalone, za kojim su tragali dvije godine, kao i Antonio Messicati Vitale uhićeni dok su čitali knjige na plaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:11