VLADA U ŠOKU

'TREBAO BI SKINUTI KOJU KILU DA IZGLEDAŠ KAO PUTIN' Kina cenzurirala pismo školarca predsjedniku

Chinese President Xi Jinping attends a memorial ceremony at the Memorial Hall of the Victims in Nanjing Massacre by Japanese Invaders on China's first National Memorial Day for Nanjing Massacre Victims in Nanjing city, east China's Jiangsu province on December 13, 2014. A series of ceremonies was held to remember those killed when imperial troops raped and pillaged the then-capital of Nanjing in 1937. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
 JOHANNES EISELE/AFP

Devetogodišnji dječak iz Kine imao je par savjeta za predsjednika Xija Jinpinga: da isplanira misiju na Mars i da smršavi.

Naime, prema kineskim Zhengzhou Evening News, osnovnoškolac Niu Ziru napisao je prvom čovjeku države pismo u sklopu školskog projekta 'Grandpa Xi', a pritom je osim o svemirskom programu, dao predsjedniku i pokoji zdravstveni savjet.

- Xi Dada, trebao bi skinuti koju kilu. Ne trebaš izgledati vitko kao Obama. Dobro bi bilo i da izgledaš kao Putin! - pismo nikada nije poslano, no otac Niua objavio ga je na aplikaciji Weixin, a pismo se ubrzo proširilo internetom i zainteresiralo tamošnje medije, piše South China Morning Post.

Ne zna se je li pismo autentično, no kineskoj vladi nije nimalo zabavno: sve vijesti o pismu koje su na internetu objavili kineski mediji su - izbrisane.

Ipak, vijest se proširila i po ostalim medijima, pa je pismo sačuvano u cijelosti, a glasi:

Dragi djede Xi Jinping,

Pozdrav! Ja sam učenik iz Zhengzhoua. Danas želim reći nekoliko stvari o svemiru. Svi vjeruju kako je idući veliki kineski izazov svemir. I ja tako mislim. Mjesec je zasigurno bogat mineralima, no nema ni zraka ni vode i definitivno nije prigodan za život ljudi. To nije dobro mjesto za dug ostanak. Vrijeme je da Kina promjeni smjer.

Pogledajmo Mars. Ima i kisika i glečera i po tome nije ništa lošiji od Zemlje. Na posljetku, Sjedinjene Države i Rusija više neće koristiti međunarodnu svemirsku stanicu i sletjet će na Mars. Čak će im se i Europska Unija i Indija pridružiti u toj zabavi. Požurimo!

Dobro, a sada bismo trebali malo pričati o lakšim temama. Xi Dada, ti bi trebao skinuti koju kilu. Ne trebaš izgledati mršavo kao Obama. Dobro bi bilo da izgledaš kao Putin!

Srdačan pozdrav,

Želim Vam dobro zdravlje!

Niu Ziru, 12.prosinac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:55