OPERACIJA U LONDONU

U VELIKOJ PROTUTERORISTIČKOJ AKCIJI ČETIRI OSOBE UHIĆENE Među optuženima za poticanje na terorizam i jedan maloljetnik, jedna žena ranjena metkom

 Toby Melville / REUTERS

Četiri osobe su uhićene, a jedna žena ranjena metkom u četvrtak u okviru protuterorističke operacije britanske policije u Londonu, objavila je policija glavnog grada u priopćenju.

Žena od dvadesetak godina ranjena je u kući na sjeverozapadu Londona u "protuterorističkoj operaciji". Kao jedna od meta operacije, hospitalizirana je i stavljena pod policijski nadzor, ističe se u priopćenju.

U tom su protuterorističkom napadu uhićene četiri osobe, sve osumnjičene za terorističku aktivnost: 16-godišnjak i 20-godišnja žena privedeni su, mladić od 20 godina uhićen je u okviru iste operacije, a žena od 43 godine privedena je potom u Kentu, na jugoistoku Engleske.

"Svo četvero uhićeno je pod sumnjom da su počinili, pripremali ili poticali na teroristički čin", izjavila je policija.

Kako smo pisali u četvrtak navečer, prvo je britanska policija uhitila jednog muškarca nakon incidenta pokraj zgrade parlamenta. Svjedoci su za BBC rekli da su vidjeli dva noža kako leže na tlu. Neki svjedoci kažu i da je nosio ruksak pun noževa. Muškarac je uhićen zbog sumnje u pripremanje i poticanje na akt terorizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:32