NOVI DETALJI O POKOLJU

UBOJICA IZ NEWTOWNA IMAO JE TRI SAMURAJSKA MAČA U manje od pet minuta ispalio je 154 metka!

 AP

NEWTOWN - U stanu Adama Lanze, ubojice iz Newtowna, pronađeno je više od 1000 metaka, bajuneta, tri samurajska mača, puška Enfield, puška Savage Mark II, revolver, i dvometarsku drvenu dršku sa sjekirom na jednoj strani i šiljkom na drugoj, doznaje se iz službenog policijskog izvještaja o pretrazi.

Pronađen je i uništeni hard disk i sef za oružje u Lanzinoj sobi, certifikati za nošenje oružja na ime Adama Lanze i njegove majke, te tijelo Nancy Lanze u njenom krevetu s prostrijelnom ranom na čelu i puškom na podu kraj kreveta.

Lanza, koji je 14. prosinca prošle godine ubio svoju majku u zajedničkom stanu, a potom otišao u osnovnu školu Sandy Hook gdje je ubio šestero odraslih i dvadesetero malodobne djece, ispucao je ukupno 154 metka u manje od 5 minuta, a pritom je koristio spremnike visokog kapaciteta.

Stravični pokolj potaknuo je predsjednika Baracka Obamu da pokrene novu inicijativu čiji je cilj sprečavanje takvih pokolja u budućnosti, a koja bi se trebala koncentrirati na bolju kontrolu vatrenog oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:13