ISTRAGA O KORUPCIJI

UHIĆENA ŠEFICA UREDA ČEŠKOG PREMIJERA Šef češke Vlade Petr Nečas ne namjerava dati ostavku

Češki premijer Petr Nečas u četvrtak je izjavio kako ne namjerava podnijeti ostavu na dosadašnju dužnost nakon što je češka policija u noći na četvrtak upala u vladine urede
Leader of the Civic Democratic party, ODS, Petr Necas looks on during a press briefing after discussing the political situation with Czech Republic's President Vaclav Klaus, not pictured, at the Prague Castle in Prague, Czech Republic, Monday, May 31, 2010. The Czech Republic is moving closer to getting a center-right government after three parties that captured the most votes in a parliamentary election said they were ready to support a coalition. (AP Photo/Petr David Josek)
 AP

Češki premijer Petr Nečas u četvrtak je izjavio kako ne namjerava podnijeti ostavu na dosadašnju dužnost nakon što je češka policija u noći na četvrtak upala u vladine urede zbog istrage o korupciji te uhitila predstojnicu njegova ureda i još nekoliko zaposlenika.

Glasnogovornik policijskog odjela za organizirani kriminal potvrdio je da su djelatnici odjela bili uključeni u tu operaciju.

Najveća češka oporbena stranka od Nečasa traži da odstupi s dužnosti ukoliko istraga otkrije korupciju u njegovoj vladi. Naime, Nečasova vlada desnog centra dobila je pohvale jer je dala tužiteljima zeleno svjetlo da istražuju korupciju, ali je također potresena nizom skandala otkako je preuzela vlast 2010. "Osobno sam uvjeren da ni ja niti moji kolege nisu napravili ništa nečasno. Zato ne razmišljam o ostavci niti mislim da ova vlada treba pasti", rekao je.

Uhićena Nečasova predstojnica ureda Jjana Nagyova godinama je njegova bliska suradnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:02