FRONTMEN GRUPE EKV

ULICA MILANA MLADENOVIĆA U SARAJEVU Četvrti postjugoslovenski grad odaje počast pjevaču

 YouTube

Jedna od najvećih rock ikona bivše Jugoslavije frontman kultne beogradske grupe Ekaterina Velika mogao bi nakon Zagreba, Zemuna i Podgorice dobiti ulicu u još jednom postjugoslavenskom gradu Sarajevu. Naime, u tom je gradu cda se Milanu Mladenoviću koji je dio života i odrastanja proveo u Sarajevu dodjeli ulica.

Rock 'n' roll Jakuševec: Milan Mladenović 25. listopada dobiva svoju ulicu u Zagrebu

Inače prošle zime u zagrebačkoj su se Skupštini vodile teške polemike između zastupnika SDP-a i HDZ-a oko tog zaslužuje li taj rođeni Zagrepčanin kojem je mama Hrvatica iz Makarske, ulicu u Zagrebu «zbog svojih zasluga za rock glazbu». Mladenović je umro od raka gušterače 1994 godine u 36 godini života, a osim po svojoj glazbi bio je i poznat po svom antiratnom djelovanju u 90-ima.

- "Moja prva i najveća želja bila bi da se probudim i ustanovim da je 1990. godina i da kažem: Uh, al" sam nešto ružno sanjao", kazao je Milan Mladenović na jednom koncertu kad je pozvao publiku da oda počast žrtvama napada na Dubrovnika. Osim toga, odbio nastup u Banja Luci zbog rušenja džamije Ferhadija.

Sahranjen je u Aleji velikana na beogradskom groblju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:44