PROMJENE U METROPOLI

270 KANDIDATA ZA IMENA ULICA Treba li Walt Disney ili Sveti Otac Wojtyla dobiti ulicu prije Račana

U imenovanju ulica i trgova uvijek treba voditi računa o tome koliko je osoba po kojoj se želi nešto nazvati pridonijela Zagrebu i cijeloj zemlji

ZAGREB - U imenovanju ulica i trgova uvijek treba voditi računa o tome koliko je osoba po kojoj se želi nešto nazvati pridonijela Zagrebu i cijeloj zemlji.

To bi komisija trebala imati na umu kada bude donosila svoje odluke. Svakako, Ivica Račan i Boris Šprem učinili su mnogo i za Hrvatsku i za glavni grad i zbog toga bi trebali imati prednost, kaže ministar rada i kandidat za šefa zagrebačkog SDP-a Mirando Mrsić.

Skupštinski odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova jučer je odlučio da će do početka studenog Fond imena biti objavljen na internetskim stranicama Grada Zagreba (www.zagreb.hr). Među 272 imena

- Bez dvojbi, Račan je jedan je od najzaslužnijih Hrvata koji je omogućio demokratske promjene.

Šprem, za kojeg sam se osobno založio da posthumno dobije nagradu Grada Zagreba, također bi trebao biti prioritet - kaže Davor Bernardić, sadašnji šef zagrebačkog SDP-a. I treći kandidat za vođu zagrebačkog ogranka Gordan Maras smatra da bi Račan i Šprem trebali biti u najužem krugu imena.

- Smatram da svakako pritom više treba voditi računa o tome da im se dodijeli adekvatno mjesto, ulica ili trg, nego da brzina bude bitan faktor. Obojica zaslužuju najviša priznanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:44