EPIDEMIJA NASILJA

Urbani mit postao je stvarnost, lete noževi, čekići, pištolji i - igle: ‘Jedan je zaposlenik napadnut i buzdovanom!‘

‘Kolege su šamarani, udarani šakama i prijećeno im je nizom oružja uključujući noževe, čekiće, vatreno oružje i - igle‘, kaže izvršni predsjednik Iceland Foodsa

Snimka nadzorne kamere

 Screenshot Cctv/

Richard Walker, izvršni predsjednik Iceland Foodsa, posljednji je voditelj maloprodaje koji je progovorio o porastu nasilnih napada na njihovo osoblje diljem Velike Britanije.

- Svakog tjedna primam u prosjeku 12 izvješća o ‘ozbiljnim incidentima‘ u kojima su menadžeri i drugi kolege napadnuti u našim trgovinama, gotovo uvijek od strane lopova. Kolege su šamarani, udarani šakama i prijećeno im je nizom oružja uključujući noževe, čekiće, vatreno oružje i - igle.

Troje naših kolega u trgovini sada su HIV pozitivni zbog ovih napada iglama. Ostali napadi rezultirali su ozljedama u rasponu od slomljene čeljusti do frakture lubanje - kaže Daily Mailu Walker.

Žrtve zaražene HIV-om nakon što su ih napali ljudi zaraženim iglama dugo je bila mračni urbani mit, ali svjedočenje Richarda Walkera pokazuje da je to sada postalo stvarnost.

- Osim što se zaposlenicima prijetilo špricama, jedan je čak napadnut i srednjovjekovnim buzdovanom, rekao je Walker.

Predsjednica Johna Lewisa Sharon White nedavno je opisala krađe po trgovinama u Britaniji kao ‘epidemiju‘.

Podaci pokazuju da su slučajevi krađa u trgovinama Co-op porasli za 41 posto u prvih osam mjeseci ove godine u usporedbi s prošlom.

Paul Gerrard, direktor kampanja i javnih poslova lanca, rekao je da se povećao i broj slučajeva nasilja nad osobljem - za 25 posto.

- Imamo otprilike tisuću incidenata krađa dnevno u naših dvije i pol tisuće trgovina - rekao je Gerrard.

Walker i Gerrard posljednji su direktori maloprodaje koji su upozorili na dramatičan porast krađa u trgovinama u Velikoj Britaniji.

Iz British Retail Consortiuma poručuju da su se nasilni incidenti i zlostavljanja nad osobljem gotovo udvostručili s više od 450 dnevno u 2019./2020. na više od 850 prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:47