HOROR U ISLAMABADU

VIDEO: 11 MRTVIH U NAPADU NA SUD Pokušali spasiti prijatelja, pa se raznijeli nakon što ih je opkolila policija

Pakistani police commandos arrive to cordon off a local court building after a gun and suicide attack in Islamabad on March 3, 2014. At least 11 people were killed and 24 wounded in a gun and suicide attack at a court complex in the heavily-secured Pakistani capital Islamabad, police said. AFP PHOTO/Aamir QURESHI
 AFP

ISLAMABAD - Najmanje 11 osoba ubijeno je, a tridesetak ranjeno u dvostrukom samoubilačkom napadu u ponedjeljak na zgradu suda u glavnom gradu Pakistana Islamabadu, objavila je lokalna policija.

Prema policijskim izvorima, naoružane osobe pokušale su osloboditi jednu osobu koja se trebala pojaviti pred sudom u četvrti F8, u srcu Islamabada, grada koji je dosad uglavnom bio pošteđen nasilja.

Napadači su upali u zgradu suda i nasumično otvarali vatru a onda su dvojica među njima aktivirala pojaseve s eksplozivom pošto ih je okružila policija.

"Jedanaest osoba izgubilo je život a više desetaka je ranjeno", izjavio je šef policije Islamabada Sikandar Hayat.

Očevici navode da je nakon eksplozija nastavljena pucnjava u tom kompleksu zgrada u kojemu se nalaze i trgovine i uredi. Policija je objavila da je najmanje 30 osoba ranjeno u napadu, a među poginulima nalazi se i jedan sudac.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad, ali čini se da središnje talibansko zapovjedništvo, koje je za vikend proglasilo jednomjesečno primirje, ne kontrolira u potpunosti sve svoje frakcije.

Talibani redovito izvode bombaške napade diljem Pakistana, no takvi su napadi u glavnom gradu Islamabadu dosad bili vrlo rijetki.

Na snimkama pakistanske televizija vide se spasilačke službe koje odvoze mrtve i ranjene, te razbijeno staklo i ostaci oštećenog kompleksa.

Policija je blokirala taj dio grada i nastavlja tragati za napadačima koji su nakon napada pobjegli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:13