ŠOKANTNA ISPOVIJEST

VIDEO: 'BOLJE BI BILO DA SAM UMRLA' Djevojka je preživjela 15 udaraca sjekirom: Brat ju je htio ubiti iz časti

Sedamnaestogodišnje djevojke se obitelj odrekla jer je pobjegla iz prisilnog braka

Sedamnaestogodišnja djevojka koje se obitelj odrekla jer je pobjegla iz prisilnog braka, a brat ju je pokušao ubiti 'iz časti', kazala je kako bi bolje bilo da je odmah umrla.

Naime, u dobi od 12 godina, Gul Meena umjesto da pohađa školu, udana je za 60-godišnjaka. Svakog dana on bi ju tukao, a ona ga je preklinjala da prestane, no on je ignorirao njezine suze.

- Članovi moje obitelji udarili bi me kad bih se požalila. Rekli bi mi 'ti pripadaš svom suprugu i to je tvoj život - ispričala je Gul Meena za CNN.

U studenom prošle godine, Gul Meena je spakirala svoje torbe i pobjela od muža zajedno s mladim Afganistancem.

- Pokušala sam se nekoliko puta otrovati, no nije uspjelo. Mrzila sam svoj život i morala sam pobjeći, iako sam znala da će to biti opasno. Znala sam da će me moj suprug i obitelj tražiti, no nisam ni pomislila da će se ovo dogoditi. Mislila sam da će moja budućnost biti ljepša - kazala je 17-godišnjakinja.

Nakon pet godina braka pobjegla je u afganistanski grad Jalalabad. Nedugo nakon, pronašao ju je njezin brat. Njezinog dečka ubio je sjekirom, a nju je isjekao 15 puta.

Ostavio ju je u lokvi krvi na njezinom krevetu i otišao nazad k obitelji misleći da ju je ubio.

Ipak, kirurzi su je uspjeli spasiti iako je izgubila puno krvi.

Njezina obitelj je se odrekla, a Pakistanske vlasti joj, s obzirom na te okolnosti, nisu željele dati podršku.

Liječnici u bolnici plaćali su njezine lijekove dva mjeseca, a onda ju je jedna žena iz humanitarne udruge Afghan Women odvela u utočište u Kabulu.

Direktorica udruge Manizha Naderi kazala je kako Gul Meena nije mogla samostalno jesti i kako je morala nositi pelene.

- I u skloništu sam se nekoliko puta pokušala ubiti, no nisu mi dozvolili. Kada se pogledam u ogledalo uvijek prekrijem stranu lica koja je puna ožiljaka. Ljudi mi govore da to ne radim, ali mene je sram - kazala je djevojka za CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:16