USPOMENA S PUTOVANJA

TURISTI IZ BiH NE ŽELE DOMA IZ EGIPTA JER HOĆE VIDJETI PROSVJEDE IZBLIZA Zatražili da im se organizira izlet!

Egyptians shout slogans against President Mohamed Morsi and the Muslim Brotherhood as hundreds of thousands of Egyptian demonstrators gather at the presidential palace during a protest calling for the ouster of Morsi on July 1, 2013 in Cairo. The Egyptian army warned on Monday that if Morsi failed to meet the demands of the people within 48 hours, it would intervene with a roadmap of its own, after millions took to the streets to demand he step down. The military's statement, read out on state television, received a rapturous welcome from Morsi's opponents who have been camped out in Cairo's Tahrir Square and a muted response from his Islamist supporters. AFP PHOTO/MAHMUD KHALED
 AFP

SARAJEVO - Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u četvrtak je građane te zemlje pozvalo da ne putuju u Egipat zbog krize koja vlada u toj zemlji, no unatoč tome turisti iz BiH koji borave u egipatskim ljetovalištima odlučili su tamo ostati, a neki su čak zatražili da im se organizira izlet do gradova u kojima su u tijeku prosvjedi, "kako bi i to zabilježili" kao uspomenu s putovanja.

Bosanskohercegovački turisti koji borave u Hurgadi i Šarm-el-Šeiku javili su kako u tim mjestima nema prosvjeda te se osjećaju sigurno i nemaju nakanu prekidati ljetovanje zbog državnog udara.

TURISTI IZ BiH NA ODMORU U EGIPTU ŽELE VIDJETI PROSVJEDE IZBLIZA Zatražili da im se organizira izlet!

"Čak su nam se javili da im osiguramo prijevoz do gradova u kojima se održavaju prosvjedi, kako bi i te događaje zabilježili tijekom ljetovanja", navodi sgencija Fena riječi djelatnice turističke agencije Relax Tours Azre Mulahmetović.

Ukupan broj turista iz BiH koji su se odlučili ljetovati u Egiptu u srpnju razmjerno je malen, svega nekoliko desetaka, a turističke agencije bilježe 40 posto manje rezervacija za tu zemlju u odnosu na prijašnje godine. Znatno je veće zanimanje za Tursku i za ljetovanje na Jadranu.

Za razliku od turista, Ministarstvo vanjskih poslova BiH stanje u Egiptu smatra opasnim i zabrinjavajućim.

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH zadužen za konzularne poslove Zoran Perković izjavio je tijekom dana kako se putovanje u Egipat ne preporučuje, a državljanima BiH koji borave u toj zemlji savjetuje se da paze na osobnu sigurnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:36