STRAVA U BRITANIJI

VIDEO, FOTO: OKRUTAN ZLOČIN Otac 17-ero djece koji je živio od socijalne pomoći osuđen za ubojstvo njih šestero

Želio je postati heroj koji je spasio svoju djecu i od gradskih vlasti potom dobiti na korištenje veću kuću koju je godinama tražio
 YouTube

Sud u Nottinghamu proglasio je krivim za ubojstvo Micka Philpotta (56), njegovu petu suprugu Mairead i njihovog prijatelja Paula Mosleya, zbog podmetanja požara u kojem je poginulo šestero od ukupno 17 Philpottove djece.

Besposličar i narkoman Philpott je živio od 70.000 eura godišnje socijalne pomoći koje je dobivao za skrb o djeci, a požar je podmetnuo uz plan da za njega okrivi bivšu ljubavnicu Lisu Willis (29). Želio je postati heroj koji je spasio svoju djecu i od gradskih vlasti potom dobiti na korištenje veću kuću koju je godinama tražio.

Nakon što je optužen za ubojstvo šestero djece, kćerke Jade(10) i njezine braće Duwaynea(13), Johna(9), Jacka(8), Jesseja(6) i Jayden(5), Philpott se još uvijek smiješio bez ikakvog osjećaja kajanja.

U britanskoj javnosti postao je poznat 2006. kada se pojavio na nacionalnoj televiziji i tražio od vlasti da mu dodijele veću kuću.

Ona koju je koristio u Allentonu imala je tri spavaće sobe i u njoj su živjela sva njegova djeca, supruga Mairead i ljubavnica Lisa Willis, čistačica.

Sve je počelo kada je Willis odlučila napustiti Philpotta, odvela sa sobom petero djece i tako mu 'otela' oko 1.200 eura socijalne pomoći. Samo nekoliko sati prije požara Philpott i Willi su se trebali suočiti na sudu oko skrbništva nad djecom.

No Philpott je izlio previše benzina i prekasno je shvatio da se vatra previše razbuktala i da djecu neće moći spasiti.

Tek nakon što je osuđen, otkriveno je da je protiv Micka Philpotta u tijeku policijska istraga i za silovanje neimenovane žene, te da je bio u zatvoru zbog pokušaja ubojstva bivše djevojke koju je u srednjoj školi izbo nožem 27 puta nakon što je prekinula s njim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:37