NESREĆA U SRBIJI

VIDEO Stijena razbila autobus i onesvijestila vozača, hrabri putnik preuzeo volan i spriječio pad u klisuru

Autobus turističke agencije "Znak" iz Novog Pazara, pun putnika koji su se vraćali s odmora u Turskoj, udarila je u subotu stijena koja se odronila dok je vozilo prolazilo Sićevačkom klisurom, javlja Blic .

Stijena je probila vjetrobransko staklo i teško povrijedila vozača Senada Zećirovića (36), koji se od siline udara onesvijestio i izgubio kontrolu nad autobusom. Tragedija je izbjegnuta zahvaljujući putniku Srđi Stoliću, koji je u posljednjem trenutku preuzeo volan i spriječio pad autobusa u provaliju.

Aleksandar Jokić, jedan od putnika autobusa, kaže da je poslije udara stijene u staklo autobus nekontrolirano prešao na drugu stranu ceste.

- Velika je sreća da u tom trenutku nije bilo automobila i kamiona iz suprotnog smjera. Autobus je krenuo ka provaliji, prema rijeci Nišavi. U tom trenutku, kada je prešao na suprotnu stranu puta i udario u zaštitnu ogradu, reagirao je putnik Srđo Stolić, koji je preuzeo volan od povrijeđenog vozača i nekako uspio da zaustavi autobus prije sljetanja u provaliju - kaže Jokić.

Kolima hitne pomoći vozač autobusa Senad Zećirović je prevezen u Niš. Teško je povrijeđen, izgubio je mnogo krvi, slomljeno mu je rame i ključna kost, a ima i ozljede unutrašnjih organa.

Policija je obavila uviđaj, a putnici su do Novog Pazara prevezeni drugim autobusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:19