VELIKA PLJAČKA

ZAPOSLENIK HYPO BANKE UKRAO 310.000 EURA Već je vratio dio

Brzom reakcijom službe za sigurnost banke zaposlenik je vratio četvrtinu milijuna eura
 cc

MOSTAR - Zaposlenik Hypo Alpe Adria Bank u BiH otuđio je iz središnje blagajne u Sarajevu 310.000 eura, nakon čega je brzom reakcijom djelatnika službe sigurnosti banke vratio najveći dio novca, potvrdili su u srijedu iz te banke za medije u BiH.

Potkraj prošlog tjedna zaposlenik inicijala E.Đ., koji će biti kazneno prijavljen policiji, u riznici je uzeo novac, ali je brzom reakcijom pripadnika službe za sigurnost taj novac vraćen.

"U iznimno kratkom roku je utvrđeno da ta svota nedostaje. Internom kontrolom, pravovaljanom reakcijom i postupcima službe za sigurnost banke, zaposlenik koji je počinio ovo djelo, vratio je četvrtinu milijuna eura", izvijestili su iz Hypo Alpe Adria Bank BiH. Dodali su da je detaljnom provjerom utvrđeno kako u riznici nedostaje još oko 61.000 eura, a sumnja se da je i ovaj iznos otuđila ista osoba.

"Postojale su indicije i sumnje vezane uz ovaj događaj. Svi koji su nesavjesno postupali ili su počinili bilo kakvo djelo na štetu i svojih kolega i tvrtke u kojoj rade, moraju preuzeti odgovornost i snositi posljedice", kazao je voditelj službe za sigurnost Hypo banke Darko Savić.

Po njegovim navodima, interna istraga je potvrdila da je počinjeno ozbiljno kazneno djelo. Najavio je da će uprava banke na čelu s Alexandrom Pickerom nastaviti rasvjetljavati sve prijevare vezane za ovu banku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:48