'KRIVO POSTAVLJENI PRIORITETI'

Bernardić poručio Bandiću: Gradnja fontana i popločavanje Cvjetnog trga neumjesni su u ovako teškom trenutku

 Damir Krajač/CROPIX

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je danas na konferenciji za novinare da su svi klubovi u Gradskoj skupštini predložili da se iz programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture izbaci gradnja fontana i pješačkih pothodnika na Ulici Hrvatske bratske zajednice, kao i od ponovno popločavanje Cvjetnog trga.

- Gradnja fontana u ovom trenutku je u najmanju ruku neumjesna. U uvjetima krize, prioritet su projekti koji nose novu vrijednost i otvaraju nova radna mjesta, kazao je Bernardić najavljujući najvažnije teme na 36. sjednici zagrebačke Gradske skupštine koja će se održati u četvrtak.

Govoreći o ponovnom popločavanju Cvjetnog trga upitao se zašto to nije učinjeno dok se gradio taj trg.

- To je bilo u stavci programa građenja za 2011., i kada su u pitanju Cvjetni trg i fontane nije realizirana niti kuna od tog programa . To se ne može tretirati kao prenesene obveze u ovu godinu, rekao je Bernardić dodavši da skupštinski Odbor za statut, poslovnik i propise smatra kako to ne može stajati u odluci o programu gradnje.

Napominjući kako je primio bicikliste koji su ga upozorili na problem izgradnje biciklističkih staza, Bernardić smatra da je po tom pitanju Grad Zagreb reagirao sporo i neučinkovito te je vrlo loše obilježio staze.

- Grad Zagreb je pogodan za izgradnju biciklističkih staza i u uvjetima povećane cijene goriva bicikl je alternativa. Trebamo slijediti primjere brojnih europskih gradova, poput Kopenhagena, koji je urbanistički planiran za bicikle, a ne automobile, kazao je Bernardić. Najavio je kako će na idućoj koordinaciji predstavnika Gradskih četvrti s gradonačelnikom Bandićem upoznati ih sa smjernicama europskog projekta koji se odnose na iscrtavanje biciklističkih staza.

- Predložit ću da Vijeća gradskih četvrti dio novca odvoje za izgradnju biciklističkih staza, kazao je.

Govoreći o Izvješću o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2011. godini, koje će se naći na sjednici Skupštine, Bernardić je ocijenio da je Zagreb siguran grad.

- Policija dobro radi svoj posao, ali dojam je da je premalo policajaca na terenu, kazao je dodavši kako borba protiv nasilja stvara uvjete za slobodno društvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:20