ŠOU U SKUPŠTINI

Svađali se zbog sitnica, ‘ispričali’ se zbog toalet papira i prekinuli sjednicu

Na sjednici je izmijenjen Statut Grada Zagreba pa bi nova registracija Skupštine Holdinga trebala proći bez problema

ZAGREB - Skupština grada Zagreba predstavničko je tijelo građana Zagreba koje donosi akte i ozbiljne odluke poput gradskog proračuna, prostorne planove, programe razvoja djelatnosti i javnih potreba važnih za grad...

Zvuči odgovorno, no zastupnici i izvršna vlast jučer su gradsku vijećnicu po tko zna koji put pretvorili u poligon za politička (često isprazna) prepucavanja, ironično se ispričavali za nedostatak zahodskog papira u gradskoj upravi, a nije izostao niti šou-program.

Izdržali samo 16 minuta

Samo 16 minuta nakon što je sjednica počela, prekinuo ju je predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem.

Isprovocirao ga je gradonačelnik Milan Bandić jer se sam pozvao za govornicu, nakon što predsjednik Uprave Ivo Čović nije znao odgovoriti na pitanje HDZ-ove zastupnice Margarete Mađerić o izmještanju tramvajske pruge u Gračanima. Dok su zastupnici na prisilnoj pauzi ispijali kavu u kafiću zgrade Skupštine, Bandić je održao konferenciju za novinstvo.

- Reagirao sam kao odgovoran čovjek i gradonačelnik. Razumijem nervozu zbog nedavne odluke Trgovačkog suda koji je odbio upisati nove Upravu i Nadzorni odbor u registar - rekao je i dodao kako se i dalje smatra jedinim članom skupštine Holdinga.

Isto ne misle i zastupnici koji su jučer izmijenili Statut Grada Zagreba - Skupština bi nakon toga već na idućoj sjednici trebala imenovati predstavnike Skupštine u Zagrebačkom holdingu.

Ponovni pokušaj registracije na Trgovačkom sudu nakon ovoga trebao bi proteći bez problema.

Neće se žaliti VTS-u

- Odlučili smo ne žaliti se Visokom trgovačkom sudu da bismo uštedjeli na vremenu. Mi smo dobili rat, a sada ćemo voditi bitke.

Nažalost, najmanje nekoliko mjeseci - rekao je predsjednik Skupštine Boris Šprem.

Mesić ‘čestitao’ Bernardiću na prvom govoru u Skupštini

Davor Bernardić, šef gradskog SDP-a, novi je zastupnik u Gradskoj skupštini i novi predsjednik Kluba zastupnika SDP-a. Njegov prvi govor nije prošao nezapaženo.

- Čestitam vam na prvom govoru u gradskom parlamentu, do sada ste čuvali mjesto u Saboru gradona-čelniku Milanu Bandiću.

Usporedite još jednom državni i gradski proračun - upozorio ga je zastupnik HDZ-a Jasen Mesić kada je Bernardić istaknuo da je državni proračun podbacio više nego gradski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:17