IZGORIO SPORTSKI CENTAR

FOTO: ONI SU JUNACI DANA! Pogledajte ekskluzivne fotografije i uvjerite se u kakvim uvjetima su danas radili zagrebački vatrogasci

 
 Tomislav Krišto, Maro Grbić / Hanza Media

Veliku požrtvovnost opetovano su pokazali zagrebački vatrogasci tijekom gašenja požara na Jelenovcu, a petorica njih, koji su se među prvima uhvatili u koštac s vatrenom stihijom, na kraju su morala potražiti liječničku pomoć zbog problema s disanjem. Među petoricom njih je otac četvero djece Darko Ružić, vatrogasac čiji je kolaps 'uhvatio' fotoreporter agencije Cropix, i koji je najgore od svih prošao. Njegov nadređeni Siniša Jembrih, ujedno i prvi čovjek JVP-a Zagreb, o svojim djelatnicima ima samo riječi hvale jer je i sam svjestan, u što su se mogli uvjeriti i svi građani, da su dali maksimum.


- Dečki nisu ozlijeđeni, nego su totalno kolabirali. Dehidrirali. Opći kolaps, posebno kod Rožića čiji su otac i brat, također vatrogasci. Prošao je sito i rešeto. A svih pet vatrogasaca su dečki u naponu snaga. Trenutno su u bolnici na promatranju i biti će dobro. Vrućina koja se stvorila tijekom gašenja dovela je do toga da su se počeli gubiti. Počeli su nerazgovjetno govoriti, kao da ih je obuzelo stanje višestrukog pijanstva - kazao je Siniša Jembrih podsjetivši da je ta ista ekipa sudjelovala i na posljednjem požaru u Ciosu.

Četvorica vatrogasaca je prevezeno u KBC Sestre milosrdnice gdje su primljeni na objedinjeni hitni bolnički prijem uglavnom zbog ozljeda respiratornog sustava, odnosno problema s disanjem prouzročenim velikom količinom dima.

- Vatrogasci smješteni kod nas izvan su životne opasnosti, ali će ostati na opservaciji OBHP jer se radi o problemima s dišnim sustavom - rekao nam je dr. Amir Ibukić iz KBC-a Sestara milosrdnica.

Sa sličnim zdravstvenim problemima jedan je vatrogasac prebačen na liječenje u KB Sveti duh i, prema riječima ravnatelja Mladena Bušića, zbog problema s disanjem mora biti pod liječničkom skrbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:44