KONKURENCIJA NA ULICAMA

Radio Taxi Zagreb traži poništavanje dozvola za Cammeo: Imaju 115 vozila, a samo 78 licenci

Zagrebački taksisti ističu da ovo nije pokušaj da izbace konkurenciju, ali da moraju reagirati na nepravilnost
Zagreb, 200411.Laniste.Tvrtka Taxi Cammeo predstavila je svojih taksi 150 vozila sa vozacima na parkiralistu ispred Arene Zagreb. Time je najavljen pocetak pruzanja usluge prijevoza na podrucju grada Zagreba zakazan za 22.04. ove godine.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački taksisti traže obustavu rada taksi Cammea zato što ne poštuju propise Gradskog ureda za promet . Tijekom proteklih mjeseci taksisti Zagreba prikupljali su dokaze protiv Grupe Cammeo, u kojima se jasno vide nepravilnosti u provođenju Javnog poziva za dodjelu dozvola, poput parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom, na kolnicima i slično.

Na današnjoj konferenciji za medije prikazali su skupljene materijale koje su ujedno i predali Općinskom državnom odvjetništvu kako bi se što prije naložilo provođenje kriminalističke obrade.

Također, taksisti su od nekih bivših zaposlenika Cammea primili dokaze kako grupacija Koste Minovskog obavlja taksi prijevoz na području Zagreba s mnogo više vozila nego što imaju dozvola.

- Uvidom u materijalne dokaze koji su u našem posjedu, ustanovili smo da Cammeo obavlja autotaksi prijevoz s najmanje 115 vozila usprkos tome što imaju dozvolu za samo 78 automobila - kaže Igor Ukalović, tajnik Radio Taxi Zagreb.

Te dokaze dostavili su i u prijavi Državnom Inspektoratu od kojeg traže da donese rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti taksi Cammeu.

Zagrebački taksisti napominju kako ovo nije pokušaj da izbace konkurenciju, jer poštuju tržišnu utakmicu i sve zaposlenike Cammea, ali da moraju reagirati na nepravilnosti. Kažu da Gradski ured za promet zatvara oči na navedene nepravilnosti te time pogoduje poslovanju Grupe Cammeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 02:30