ZAVRŠILO PRESLAGIVANJE

Zagrebačka Gradska skupština dobila novog predsjednika unatoč krivom zbrajanju glasova

 Damjan Tadić / CROPIX

Sa 33 glasova za, 11 protiv i četiri suzdržana, Gradska skupština je dobila novog predsjednika, Andriju Mikulića iz HDZ-a. Tako je i službeno završeno preslagivanje unutar najvažnijeg gradskog tijela.

- Dosadašnji rad je bio dobar, ali moramo ubaciti u višu brzinu. Zato ćemo više raditi na projektima i podizanju razine rada Skupštine – najavio je Mikulić.

Na pitanje hoće li se uskoro isključiti iz rada Sabora, budući da je postao predsjednik Skupštine, rekao je kako će odluku donijeti u roku dva ili tri mjeseca, nakon što napravi sve što je planirao u saborskom Odboru za medije.

Prije izglasavanja potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić i njegov kolega iz SDP-a Dan Špicer izrazili su dobrodošlicu novom predsjedniku, ali uz napomenu kako se nadaju da će ovdje biti pristojniji nego u Saboru.

- Prijedlogom novog predsjednika se i službeno pokazala ljubav između Kluba zastupnika Milana Bandića i HDZ-a. Nadam se da neće biti toliko burna kao ova veza na nacionalnoj razini – izjavio je Špicer.

Glasanje se moralo ponoviti jer je došlo do krivog zbrajanja, naime, potpredsjednica Jelena Pavičić Vukičević izbrojila je glas više za Mikulića. Gradska skupština je dobila i novog potpredsjednika – Nenada Matića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:13