LJEPOTICA U USPONU

FOTOSENZACIJA! Ona je najveća glumačka nada za koju još uvijek niste čuli! Marcela: 'Muškarac me može osvojiti humorom'

Marcelu Oroši uskoro ćete gledati na malim ekranima

Nije lako biti zvijezda, posvjedočit će vam svi oni koji su ikada morali davati intervjue za Jutarnji nekoliko sati prije tiskanja izdanja, kad je mrak već odavno pao. Marcela Oroši (19), stoga nas je poprilično iznenadila.

- Hej, Marcela, odakle ti u zvijezdama? - pitamo.

- Nisam ni ja to htjela, dogodilo se - odgovara ova jednostavna djevojka iz Crikvenice koja studira brodogradnju na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Postala je, naime, jedna od glavnih zvijezda serije “Generacija”, prve hrvatske tinejdžerske sapunice koja bi je trebala lansirati u vrh hrvatske glumačke scene.

Prva uloga

Kako je naočigled obična djevojka iz kvarta završila na foto sessionu za Nedjeljni Jutarnji? Najprije je vidjela svoju priliku u trećoj sezoni showa “Hrvatska traži zvijezdu”. Mukotrpno se probijala kroz sve stepenice. Uspjela je. Na kraju je, od svih finalista emisije, bila druga, iako su svi gledatelji mogli primijetiti da je bila miljenica šefa žirija Tonyja Cetinskog.

No, moćni ljudi šoubiznisa prepoznali su da njezin talent nadilazi uobičajene pjevačke sposobnosti. Shvatili su da je Marcela posve sposobna i za neke druge, glumačke uloge…

Pojavila se ponuda za “Generaciju”, dramsku seriju koju, prema uzoru na američke “Gossip Girl” i “Glee”, snima mladi producent Fran Juraj Prižmić. Prvi nastavci počet će se emitirati već početkom ožujka, a lijepa Marcela ima, pogađate, glavnu ulogu.

- Svidjela mi se ideja, tim više što je “Generacija” povezana s glazbom, a to je nešto što me najviše zanima - govori ova simpatična 19-godišnjakinja.

Još kao malena, gledala je holivudske zvijezde. Nije ni sanjala da će jednom baš ona, poput svojih uzora, biti osvijetljena reflektorima.

- Kad sam prvi put došla na snimanje, shvatila sam da nikada u životu nisam osjetila takvu tremu. Bilo mi je to potpuno strano područje. U HTZ-u sam samo pjevala i shvatila sam da je to mnogo lakše. No, nisu mi ostavili mogućnost odustati. Morala sam sve odraditi do kraja - priča nam Marcela.

Nije ju sram priznati da je imala tremu, ali i da ju je uspjela savladati. Kaže kako nikada nije bila ponosnija na sebe nego toga dna kad je shvatila da kamera više nema utjecaja na nju.

- U pitanju je mnogo rada, i nisam to očekivala. Ali, vrijedilo je - opisuje Marcela svoj angažman za produkcijsku kuću Prime Entertainment.

- Dramska serija “Generacija” prati život jedne generacije srednjoškolaca elitne zagrebačke gimnazije. Osim što svi idu u isti razred i dio su iste iste generacije, osnovali su band koji, upravo iz spomenutih razloga nazovu - Generacija, dajući tako ime čitavoj seriji - priča Marcela te objašnjava kako svaka epizoda nosi drugačije ime, prema imenu pjesme koja se u toj epizodi obrađuje, a koju band Generacija u jednom trenutku tijekom epizode izvodi.

- To su sve poznate hit pjesme već etabliranih, što stranih, što domaćih pop-rock izvođača ili izvođačica, što je provjereni koncept američke hit serije “Glee”, koja se pokazala vrlo uspješnom, kako na američkom, tako i na svjetskom, ali i na hrvatskom tržištu. Producenti serije zamislili su da fan page “Generacije” bude interaktivna te da gledatelji serije kreiraju sadržaj koji žele gledati, olakšavajući tako autoru i produkciji da stvaraju priču i situacije u seriji koje njezini gledatelji žele vidjeti - govori Marcela koja tumači glavni ženski lik, sedamnaestogodišnju Anu, kćer poznatoga zagrebačkog odvjetnika, kojem je pri njezinom porođaju umrla žena.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:51