Oduvijek ste uživali u pripremanju slastica, a strast prema slatkome željeli biste pretvoriti u karijeru? Postanite slastičar! Visoka škola Aspira u suradnji sa Suvremenim učilištem u Splitu organizira čitav niz zanimljivih edukacija koji vaše skrivene talente mogu pretvoriti u unosan posao. Program osposobljavanja za Slastičara trenutno je jedan od najpopularnijih.
Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, riječ je o jednom od najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj, koji svim talentiranim pojedincima nudi mogućnost brzog zaposlenja i napretka u karijeri. Zanimljivo je i da se veliki broj visokoobrazovanih pojedinca odlučuje za prekvalifikaciju kako bi sebi osigurali bolje radne uvjete i perspektivnu karijeru. Najbolji primjer dolazi nam upravo iz Visoke škole Aspira. Naime, jedna od predavačica na programu za Slastičara – Julija Beroš, napustila je sigurnu karijeru ekonomistice i odlučila se baviti slastičarstvom. Svoju slatku priču započela je pisanjem bloga „Torta, pinjur, pjat“ na kojemu je izdvajala zanimljive recepte koje je pripremala za obitelj i prijatelje, da bi se na kraju odlučila za potpuni zaokret u karijeri. Danas je zaposlena u jednoj od vodećih splitskih slastičarskih kuća na osmišljavanju i proizvodnji premium linije slastica, surađuje s poznati gastro i lifestyle portalima te održava kulinarske radionice i prezentacije.
- Nisam puno dvojila oko promjene karijere, ako nešto volite raditi, onda je to pravi izbor za vas. Vaš rad govori umjesto vas i stvara poslovne prilike. Na vama je da ih prepoznate i odlučite učiniti korak dalje. Ako su slastice ono što sanjate, onda nemojte oklijevati, živite svoj san – istaknula je Julija Beroš.
.jpg)
Program osposobljavanja na Aspiri omogućava vam da naučite tajne slastičarskog posla, uz izvrsne predavače iz struke, u najsuvremenije opremljenim kulinarskim studijima u Splitu i Zagrebu. Nakon završetka programa polaznici će moći samostalno pripremati različite vrste slastica, naučiti koristiti opremu za izradu slastica, planirati poslove te upravljati zaposlenima u slastičarnici. Uz to ćete naučiti osnove poduzetništva i poslovnog komuniciranja, održavanja higijene i primjene pravila zaštite na radu. Predavači na programu su iskusni pojedinci iz struke poput Julije Beroš - slastičarke Biberona iz Splita, Ljubice Roždijevac – glavne slastičarke u hotelu Sheraton u Zagrebu te Suzane Kvesić – slastičarke restorana Vindol u Zagrebu.
Program je odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu. Početak programa u Zagrebu je 5. veljače 2019. godine, a u Splitu 14. veljače 2019. godine. Detaljne informacije možete pronaći na http://studij-gastronomije.com/slasticar. Vidimo se na Aspiri!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....