1. Načinite kvas od kvasca, soli, malo mlijeka, šećera i 2 žlice krušnog brašna. Kad na toplome uzađe, umiješajte u obje vrste brašna. Čvrsto izmijesite. Neka na toplome uzlazi 45 minuta.
2. Premijesite s u-ljem. Stavite u namašten pobrašnjen kalup, pa u pećnicu, zagrijanu na 225 °C. Poslije 10 minuta smanjite na 175 °C i pecite još 20 - 25 minuta.
Sastojci za 2 kruha:
40 dag crnoga, krušnog brašna
40 dag raženog brašna
5 dag kvasca
2 dl mlakog mlijeka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 dl ulja
Priprema: 1 sat i 30 min
2. Premijesite s u-ljem. Stavite u namašten pobrašnjen kalup, pa u pećnicu, zagrijanu na 225 °C. Poslije 10 minuta smanjite na 175 °C i pecite još 20 - 25 minuta.
Sastojci za 2 kruha:
40 dag crnoga, krušnog brašna
40 dag raženog brašna
5 dag kvasca
2 dl mlakog mlijeka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 dl ulja
Priprema: 1 sat i 30 min
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....