20 dag pečene svinjetine (ostaci)
25 dag kuhane šunke
3 dag nasjeckanog peršina
1,5 l pileće juhe
8 grama želatine
1 žlica senfa
ZA UKRAS: 1 krastavac
izdanci rotkvice
sol
papar
4 - 6 osoba
priprema 1 sat + hlađenje
1. Zagrijte juhu. Kalup stavite u zamrzivač da se jako ohladi. Namočite listiće želatine u hladnu vodu; poslije desetak minuta iscijedite i otopite u malo juhe. Umiješajte u cijelu količinu juhe. U ohlađeni kalup ulijte toliko želatine da pokrijete dno (lijepo je reljefno dno). Neka se stvrdne u hladnjaku. Sitno nasjeckajte šunku i svinjetinu. Primiješajte senf i peršin te po potrebi još soli i papra. Ulijte u kalup.
2. Stavite u hladnjak da se stvrdnjava nekoliko sati. Prije posluživanja kalup omotajte kuhinjskom krpom namočenom u vrelu vodu pa ćete hladetinu lijepo iskrenuti na pladanj. Ukrasite tanko narezanim krastavcima i opranim izdancima.
25 dag kuhane šunke
3 dag nasjeckanog peršina
1,5 l pileće juhe
8 grama želatine
1 žlica senfa
ZA UKRAS: 1 krastavac
izdanci rotkvice
sol
papar
4 - 6 osoba
priprema 1 sat + hlađenje
1. Zagrijte juhu. Kalup stavite u zamrzivač da se jako ohladi. Namočite listiće želatine u hladnu vodu; poslije desetak minuta iscijedite i otopite u malo juhe. Umiješajte u cijelu količinu juhe. U ohlađeni kalup ulijte toliko želatine da pokrijete dno (lijepo je reljefno dno). Neka se stvrdne u hladnjaku. Sitno nasjeckajte šunku i svinjetinu. Primiješajte senf i peršin te po potrebi još soli i papra. Ulijte u kalup.
2. Stavite u hladnjak da se stvrdnjava nekoliko sati. Prije posluživanja kalup omotajte kuhinjskom krpom namočenom u vrelu vodu pa ćete hladetinu lijepo iskrenuti na pladanj. Ukrasite tanko narezanim krastavcima i opranim izdancima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....