Hladetina

20 dag pečene svinjetine (ostaci)

25 dag kuhane šunke

3 dag nasjeckanog peršina

1,5 l pileće juhe

8 grama želatine

1 žlica senfa



ZA UKRAS: 1 krastavac

izdanci rotkvice

sol

papar





4 - 6 osoba

priprema 1 sat + hlađenje




1. Zagrijte juhu. Kalup stavite u zamrzivač da se jako ohladi. Namočite listiće želatine u hladnu vodu; poslije desetak minuta iscijedite i otopite u malo juhe. Umiješajte u cijelu količinu juhe. U ohlađeni kalup ulijte toliko želatine da pokrijete dno (lijepo je reljefno dno). Neka se stvrdne u hladnjaku. Sitno nasjeckajte šunku i svinjetinu. Primiješajte senf i peršin te po potrebi još soli i papra. Ulijte u kalup.







2. Stavite u hladnjak da se stvrdnjava nekoliko sati. Prije posluživanja kalup omotajte kuhinjskom krpom namočenom u vrelu vodu pa ćete hladetinu lijepo iskrenuti na pladanj. Ukrasite tanko narezanim krastavcima i opranim izdancima.




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2025 13:30