LONDON, RIJEKA - Najstariji restoran na Opatijskoj rivijeri,
Plavi podrum, prema izboru britanskog Daily Telegrapha, na popisu je 100 svjetskih restorana koji kandidiraju za uvrštenje na listu 50 najboljih. Prvi se put u tom prestižnom izboru našao jedan hrvatski restoran, što je iznimno priznanje hrvatskoj gastroturističkoj ponudi.
- Ugodno ste me iznenadili, to je zaista sjajna vijest i neočekivano priznanje za naš rad posljednjih deset godina - bila je prva reakcija vlasnice i voditeljice restorana u Volovskom
Danijele Kramarić kad smo joj priopćili tu informaciju.
- Svaki dan trudimo se ustrajati u kvaliteti i biti bolji. Sve vrijeme naša je misao vodilja ponuditi primorsku, kvarnersku gastronomiju prezentiranu kroz moderan pristup - kaže ponosna vlasnica, inače poznata sommelierka kojoj ugostiteljstvo “teče venama”. Iz poznate je opatijske ugostiteljske obitelji Tariba i, kako sama kaže, rođena je u restoranu, što je sigurno bila prednost kad je preuzela Plavi podrum.
- Tradicija je u ovom poslu sigurno ključ uspjeha, ali isto tako i stalno ulaganje u nova saznanja. Najmanje dva puta godišnje odlazim u svijet upoznati neku drugačiju gastronomiju, ne zato da bismo kopirali nego vidjeli u kojem pravcu razmišljati.
U svemu, pa tako i u gastronomiji ima mode, a te trendove se trudimo i pratiti. U restoran gosti dolaze da bi doživjeli zadovoljstvo ne samo u hrani nego i u ambijentu i svim detaljima koji prate jednu gastronomsku priču - kaže Danijela Kramarić.
Nataša Magdalenić-Bantić;Nevenka Horvat/EPEHA
- Ugodno ste me iznenadili, to je zaista sjajna vijest i neočekivano priznanje za naš rad posljednjih deset godina - bila je prva reakcija vlasnice i voditeljice restorana u Volovskom
Danijele Kramarić kad smo joj priopćili tu informaciju.
- Svaki dan trudimo se ustrajati u kvaliteti i biti bolji. Sve vrijeme naša je misao vodilja ponuditi primorsku, kvarnersku gastronomiju prezentiranu kroz moderan pristup - kaže ponosna vlasnica, inače poznata sommelierka kojoj ugostiteljstvo “teče venama”. Iz poznate je opatijske ugostiteljske obitelji Tariba i, kako sama kaže, rođena je u restoranu, što je sigurno bila prednost kad je preuzela Plavi podrum.
- Tradicija je u ovom poslu sigurno ključ uspjeha, ali isto tako i stalno ulaganje u nova saznanja. Najmanje dva puta godišnje odlazim u svijet upoznati neku drugačiju gastronomiju, ne zato da bismo kopirali nego vidjeli u kojem pravcu razmišljati.
U svemu, pa tako i u gastronomiji ima mode, a te trendove se trudimo i pratiti. U restoran gosti dolaze da bi doživjeli zadovoljstvo ne samo u hrani nego i u ambijentu i svim detaljima koji prate jednu gastronomsku priču - kaže Danijela Kramarić.
Nataša Magdalenić-Bantić;Nevenka Horvat/EPEHA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....