1. Gavune protrljajte krupnom solju i naglo isperite, ocijedite, obrišite papirnatim ubrusom ili krpom, pa uvaljajte u brašno. Otresite višak i pržite u dubokoj masnoći koju ste prethodno zagrijali. Pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju i postanu hrskavi. Zatim ih izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
2. Salatu operite i stavite na tanjur, a od balzamica, maslinova ulja te soli i papra napravite emulziju (dresing) kojim je prelijte. Limunu očistite koru pa uz pomoć nožića izvadite jezgru, krišku po krišku. Rasporedite ih po salati, a na vrh stavite pržene gavune i poslužite.
Sastojci za 4 osobe:
60 dag gavuna
2 limuna
0,5 dl aceta balsamica
0,5 dl maslinova ulja
0,3 dl ulja (za prženje)
10 dag oštrog brašna
15 dag rikule
sol i papar
Težina: **
Posluživanje : Preporučujemo malvaziju Polezina.
Savjet: Na isti način možete poslužiti i pržene kozice ili hobotnicu.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Branko Ognjenović
2. Salatu operite i stavite na tanjur, a od balzamica, maslinova ulja te soli i papra napravite emulziju (dresing) kojim je prelijte. Limunu očistite koru pa uz pomoć nožića izvadite jezgru, krišku po krišku. Rasporedite ih po salati, a na vrh stavite pržene gavune i poslužite.
![]() |
![]() |
Sastojci za 4 osobe:
60 dag gavuna
2 limuna
0,5 dl aceta balsamica
0,5 dl maslinova ulja
0,3 dl ulja (za prženje)
10 dag oštrog brašna
15 dag rikule
sol i papar
Težina: **
Posluživanje : Preporučujemo malvaziju Polezina.
Savjet: Na isti način možete poslužiti i pržene kozice ili hobotnicu.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Branko Ognjenović


Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....