'NO RESERVATIONS'

VIDEO Slavni američki chef Anthony Bourdain o Hrvatskoj: Ako još niste bili, vi ste je... idiot!

Osim hrane, koja ga je potpuno ostavila bez teksta, Bourdain je posebno nahvalio vrhunska hrvatska vina, za koje je rekao da su među najboljima na svijetu
 http://www.travelchannel.com

Slavni američki kuhar, gurman i putopisac Anthony Bourdain, autor Emmyjem nagrađenog putopisno-kulinarskog showa "Anthony Bourdain: No Reservations", posjetio je Hrvatsku - i ostao doslovno oboren s nogu!



Anthony.Bourdain.No.Reservations - Croatian Coast by f657052706

Iako je epizoda "Croatian Coast" snimljena još u listopadu prošle godine, ovaj tjedan je premijerno prikazana na Travel Channelu.

Anthonyjev domaćin bio je ugledni hrvatski chef Mate Janković, poznatiji kao član žirija u TV-showu Masterchef.

Odmah po dolasku Anthony je priznao da nema gotovo nikakvog pojma o Hrvatskoj, no nakon što je krenuo u kulinarsku avanturu našom obalom i uživao u prirodnim ljepotama, sve što je mogao reći je: Ja sam je... idiot!

- Hrvatska je sljedeća velika stvar. Ako niste bili ovdje, vi ste je... idiot! Ja sam idiot! - kazao je Bourdain u potpunosti oduševljen Hrvatskom.

Bourdain je na svoje putovanje krenuo u Istri, gdje je kušao kamenice i dagnje, te razna jela od cijenjenog istarskog bijelog tartufa, zatim i ribljih jela, nastavio preko zadarskog akvatorija gdje se na meniju našla svježa tuna iz uzgoja, pa preko gastronomskog raja na Pagu, poznatog skradinskog rižota i riba s gradela na Kornatima.

Bourdain je posebno nahvalio vrhunska hrvatska vina, za koje je rekao da su među najboljima na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:59