AKTUALNO

30 GODINA LEXUSA U zagrebačkoj galeriji Kranjčar uz izložbu fotografija i origami vještine japanski brend proslavio rođendan

 
 Robert Gašpert

Retrospektivnom izložbom fotografija, prezentacijom origami vještina, uz japanske zalogaje i sake, u društvu prijatelja i poslovnih suradnika, Lexus je u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar u četvrtak, 12. prosinca, proslavio 30 rođendan!

Brojni uzvanici, među kojima je bila i Veleposlanica Japana u Hrvatskoj, Nj.E. Misako Kaji te predsjednik Toyote Adria Kensuke Tsuchiya, uživali su u odličnoj atmosferi.

Za glazbu su se pobrinuli poznati saksofonist Jakša Jordesa, a pjevač Saša Lozar, koji je ovom prilikom preuzeo ulogu domaćina-voditelja, rođendansku i blagdansku čaroliju uveličao je otpjevavši svoju novu pjesmu “Hej, Badnjak je...”.

“Sve je krenulo na tajnom sastanku u Toyoti kada je tim inženjera i dizajnera prihvatio izazov – stvoriti posve novi automobil koji će biti ravan najboljima u svijetu. Nakon pet godina mukotrpnog rada, 1989. predstavljen je Lexus LS 400.

Robert Gašpert

Kad vam Japanci kažu da su mukotrpno radili, onda to znači preko 300 radnih sati mjesečno, što je rezultiralo pravom senzacijom među automobilima, modelom sa stotinama novih patenata i najmanje dvostruko preciznije izrade od konkurencije”, rekao je Krešimir Bago, direktora Toyote Croatia.

Bago je napomenuo i kako je nove standarde kvalitete tržište odmah prihvatilo, pa je čak 3000 modela ovog automobila prodano već u prvom mjesecu nakon lansiranja, a vrlo brzo Lexus je postao broj jedan na tržištu SAD, prestigavši sve konkurente u svojoj klasi. Danas su prisutni u više od 90 zemalja svijeta, što Lexus čini luksuznim brendom s istinskim međunarodnim priznanjem.

Veleposlanica Misako Kaji sa zamjenikom
Robert Gašpert

Na rođendanskom eventu goste je pozdravio I g. Kensuke Tsuchiya, predsjednik Toyota Adria, koji je izrazio zadovoljstvo što su, nakon 10 godina odsutnosti, ponovno lansirali brend Lexus u Hrvatskoj. Podsjetio je kako se cjelokupan Lexusov proizvodni proces temelji na drevnoj japanskoj Takumi vještini i visokim standardima izvrsnosti. Naime, Lexusovi Takumi majstori vrhunski su istrenirani da bez greške uoče i najmanju nepravilnost u zvuku ili na plohama automobila.

Oni daju profinjen, ljudski dodir svakom aspektu dizajna i razvoja Lexusa, pa se s pravom može reći kako ništa nije tako precizno napravljeno kao Lexus.

Robert Gašpert

Lexus je oduvijek predvodnik trendova, pa je tako, primjerice, prvi ugradio LED svjetla u automobile i tempomat ili predstavio luksuzni hibrid s automatskim punjenjem. Bilo je to 2004. godine, a danas je većina luksuznih hibrida s automatskim punjenjem na prometnicama upravo marke Lexus. Već 10 milijuna prodanih vozila, od čega čak 1,6 milijuna hibridnih modela, impresivne su brojke s kojima se brend danas može pohvaliti.

Dva najnovija modela Lexusa, limuzina ES, koja razbija sve predrasude o poslovnim automobilima, te crossover Lexus UX Crossover bili su izloženi ispred galerije i plijenili pažnju uzvanika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2023 06:51