STALNO U PREKRŠAJU

74 milijuna funti godišnje: Toliko u središtu Londona zarade na kaznama za parkiranje superauta

Westminstersko vijeće podijelilo je više od 1,4 milijuna kazni od 2016. do 2021. godine, što je tri puta više nego u recimo Cardiffu

Parkiranje superautomobila u Westminsteru, London

 Web Screenshot

Više superautomobila kažnjeno je zbog lošeg parkiranja u Westminsteru nego bilo gdje drugdje u Velikoj Britaniji, pokazala je nedavna studija. Bugattiji, Rolls-Royce modeli, Lamborghiniji, Aston Martini i Bentleyji koji su nepažljivo parkirani u središtu Londona učinili su područje žarištem kazni za parkiranje.

image

Parkiranje superautomobila u Westminsteru, London

Web Screenshot

Naime, Westminstersko vijeće podijelilo je više od 1,4 milijuna kazni između 2016. i 2021. godine, što je za više od tri puta više nego u gradu Cardiff. Tijekom posljednjih šest godina, općina je prikupila 81 posto kazni za Bugattije i 71 posto kazni za Rolls-Royceove.

Glasnogovornik Westminsterskog vijeća rekao je: "Westminster je dom velikog broja superautomobila. A posjedovanje luksuznog ili vozila visokih performansi ne nudi izuzeće od naših pravila parkiranja. Vijeće je postupilo po pritužbama stanovnika i poduzetnika na nepropisno i nepromišljeno parkiranje ovih vozila”.

image

Parkiranje superautomobila u Westminsteru, London

Web Screenshot

To je unatoč tome što Westminster pokriva površinu od 21 kilometara kvadratnih, što čini manje od 0,09 posto kopnene mase zemlje. Westminster's Parking Service najveća je postrojba u Europi, koja osigurava više od 47.000 parkirnih mjesta i patrolira u 1.990 ulica i više od 1000 kilometara pločnika. Nadmašuje one u Edinburghu, Glasgowu i Belfastu, uz okruge Cambridgeshirea, Oxfordshireu i Cornwallu.

image

Parkiranje superautomobila u Westminsteru, London

Web Screenshot

Vijeće Westminstera je izvijestilo da je prošle godine zaradilo 140 funti (1266 kuna) po minuti od kazni za parkiranje, uzimajući 74,4 milijuna funti (673 milijuna kuna) od naknada u 2020. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:44