NOVITET

AKTUALNO: U Zagrebu pretpremijerno predstavljen Opel Combo Life

Putnička izvedba opremljena je jednim ili dvama kliznim vratima, može se naručiti u kratkoj (4,4 m) ili dugoj(4,75 m) verziji te kao peterosjed ili sedmerosjed. Prodaja kreće na jesen
 Neven Cesar

Na domaće tržište stigla je potpuno nova, peta generacija putničke izvedbe Opel Comba. Tehnološki blizanac Citroen Berlinga i Peugeot Riftera (novi naziv za model Partner) treći je zajednički automobil razvijen u Grupi PSA, dolazi opremljen jednim ili dvama kliznim vratima te se može naručiti u kratkoj (4,4 m) ili dugoj (4,75 m) verziji te kao peterosjed ili sedmerosjed.

Opel

Uz vidljivo moderniji izgled izvana i u kabini, putnička verzija Life dolazi nakrcana brojnim sustavima koji podižu razinu sigurnosti i udobnosti u vožnji. Tu je sustav upozorenja na umor vozača, stražnja kamera s prikazom iz ptičje perspektive koja pokriva 180 stupnjeva, head up display, sustav IntelliGrip te grijana sjedala i kožni upravljač.

Opel

Važan dio serijske opreme je prednja kamera Opel Eye poznata iz Astre, Corse i Mokke X, koja obrađuje razne podatke iz vožnje stvarajući temelj za sustave pomoći kao što su prepoznavanje prometnih znakova i pomoć pri držanju vozne trake. Funkcionalnost kabine vidljiva je i kroz brojke, standardna verzija s pet sjedala ima obujam prtljažnika od 597 litara dok 35 centimetara duža izvedba s većim osovinskim razmakom nudi zapremninu od 850 litara. Jednostavnim preklapanjem sjedala obujam standardne izvedbe raste na 2126, a duže na ogromnih 2693 litara.

Opel

Korak s vremenom Combo je uhvatio i u pogledu multimedijskih pomagala. Uz USB priključak i 230-voltnu utičnicu, putnicima je na raspolaganju sustav kompatibilan s Apple CarPlay i Android Auto platformama, kao i dodirni zaslon u boji maksimalne dijagonale 20,3 cm. Ispod prednjeg poklopca kupci će moći birati između nekoliko benzinskih i dizelskih motora uparenih s pet ili šestbrzinskim ručnim mjenjačima, ali i sa osmerostupanjskim automatikom. Osnovni i za sada jedini benzinac je 1.2-litreni turbak sa 110 KS dok će mu se iduće godine pridružiti i snažnija verzija istog obujma sa 130 KS. Turbodizelska 1.5-litrena izvedba dostupna je u tri varijante: sa 75, 100, 130 KS. Cijene najnovijeg Opela bit će objavljene do kraja mjeseca, a službena prodaja kreće na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:40