Suzuki Connect

Aplikacija koja otkriva detaljno stanje auta, određuje lokaciju i dojavljuje pokušaj krađe

U povijesti vožnje možete pratiti detalje unazad 18 mjeseci, a aplikacija će vas obavijestiti i o vremenu za redovni servis
 Suzuki

Suzuki je predstavio novu pogodnost - zasad isključivo kod novog, atraktivnog SUV modela S-Cross, ali uskoro i kod drugih modela - koja suživot s japanskim modelom čini još lakšim i jednostavnijim, ali i kudikamo sigurnijim.

Riječ je o za uporabu izuzetno jednostavnoj aplikaciji Suzuki Connect dostupnoj za besplatno preuzimanje na pametni telefon, spremnoj ponuditi novu razinu povezivosti s automobilom. Naime, ova praktična aplikacija nudi čak sedam servisnih funkcija koje je moguće pratiti na zaslonu pametnog telefona, a baš svaka od njih se u određenoj situaciji može pokazati izuzetno korisnom.

Pomoću nje, primjerice, vozači mogu saznati jesu li isključili svjetla na automobilu, kao i jesu li ga zaključali, a praktično je što obje radnje mogu poduzeti i na daljinu, bez da nepotrebno pješače. Za lakše pronalaženje auta na nepreglednim parkiralištima tu je lokator vozila, a obavijest u sekundi stiže i u slučaju pokušaja krađe ili neovlaštenog pokretanja motora.

U povijesti vožnje možete pratiti detalje vaših putovanja unazad 18 mjeseci, a aplikacija će vas na vrijeme obavijestiti i o potrebi odlaska na redovni servis. Riječ je tako o više nego praktičnom asistentu koji je na raspolaganju u svakoj prilici.

Status vozila

image
Suzuki

Ova funkcija rješava nedoumice oko pitanja koja nas često muče kada se udaljimo o vozila - primjerice, jesu li nam svjetla ili pokazivači smjera ostali uključeni. Ako to jest slučaj, aplikacija će nam pomoći da isključimo potrošače na vrijeme i tako spasimo akumulator od bespotrebnog pražnjenja. Isto tako, pomoću aplikacije se može saznati i je li automobil zbog nepažnje ostalo otključan, ali ga i zaključati, na daljinu, što je praktičnije nego da se pješači do auta.

Lokator parkiranog automobila

image
Suzuki

Kao to i samo ime kaže, lokator parkiranog automobila u svakom trenutku omogućava uvid u to gdje se točno nalazi vaš automobil, što može biti od velike pomoći na parkiralištima velikih trgovačkih centara ili tijekom boravka u stranom gradu. Isto tako, lokaciju automobila možete podijeliti i s drugima, primjerice sa supružnikom ili prijateljima, da vas mogu lakše pronaći.

Obavijest o odlasku u servis

image
Suzuki

Često zbog ubrzanog načina života ne razmišljamo previše o tome bliži li se vrijeme redovnog servisa. Ili, pak, postoji li kakva aktualna opozivna kampanja. Tu u pomoć uskače aplikacija Connect, koja će vas obavijestiti kada sa svojim autom trebate posjetiti servis Suzukija.

Nadzor i ograničenje kretanja

image
Suzuki

Za one koji automobil ustupaju na korištenje djeci ili zaposlenicima, a žele imati kontrolu nad tim gdje se i kada auto koristi, tu je funkcija nadzora i ograničenja kretanja. Ona omogućuje da na karti odredite područje dozvoljenog kretanja i budete upozoreni ako se vozač zaputi na drugu lokaciju.

Također, aplikacija vas pravovremeno može informirati o ulasku automobila u definirana područja. Zahvaljujući tome bit ćete, primjerice, obavješteni ako se član obitelji ne vrati kući u zadano vrijeme.

Sigurnosne obavijesti

Aplikacija Connect obavijestit će vas o pokušaju provale ili samoj provali u vaš automobil. Naime, kada se aktivira sigurnosni alarm automobila, sigurnosna obavijest automatski stiže i na aplikaciju, baš kao i kad se pokrene motor automobila, a vi niste u njemu.

Informacije o svjetlima upozorenja

Na instrumentnoj ploči nalaze se brojne signalne lampice, čija aktivacija upućuje na veću ili manju nepravilnost u radu auta. Dogodi li vam se takva situacija, aplikacija Connect otkrit će vam o kakvom se problemu točno radi i sama dojaviti informaciju o greški u servis.

Povijest vožnje

image
Suzuki

Aplikacija nudi detaljnu povijest vožnje iz koje je moguće iščitati vrijeme početka i kraja putovanja, prijeđenu udaljenost te prosječnu potrošnju goriva po dionicama i tako pomoći u kontroli potrošnje.

Osim pregleda u aplikaciji, sve podatke o putovanjima moguće je eksportirati, što može biti korisno tvrtkama pri vođenju dnevnika korištenja vozila.

Radi na svim operativnim sustavima

Nije važno koji pametni telefon koristite. Aplikaciju Suzuki Connect lako ćete pronaći i preuzeti u iStoreu ili Google Playu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:20