NISU SAMO GLASINE

Apple potvrđuje F1 film s Bradom Pittom pod redateljskom palicom filma Top Gun: Maverick

U filmski projekt koji još nije naslovljen uključen je i sedmerostruki prvak F1 Lewis Hamilton

Brad Pitt, ilustracija

 Vincenzo Landino, Twitter

Unatoč najboljim naporima Hollywooda, Formula 1 dosad zapravo nikada nije uspjela osvojiti Amerikance putem ekrana. Jer, stvari je promijenio Netflix koji je dobio tu bitku svojim dokumentarnim serijalom F1: Drive to Survive.

Sada kada je popularnost F1 eksplodirala u SAD nakon VN Miamija i najava VN Las Vegasa, Hollywood je spreman iskoristiti novostečenu slavu serije, što će navodno učiniti uz pomoć Brada Pitta uz Apple Studios.

Film bi tako mogao biti jako zanimljiv i zbog činjenice da bi se u cijelu priču mogao uključiti i sedmerostruki prvak F1 Lewis Hamilton kao i gotovo cijela ekipa koja stoji iza filma Top Gun: Maverick.

Filmski projekt koji još uvijek nije naslovljen, prema Deadline Hollywoodu, preuzeo je Apple Studios, koji je navodno pobijedio nekoliko drugih velikih studija i streaming servisa - Amazon, MGM, Netflix, Paramount, Sony i Universal.

Navodno će glumiti Brad Pitt, no ne kao protagonist priče iz povijesti F1 poput Rusha iz 2013. godine, već kao vozača veterana F1 koji je došao iz mirovine kako bi bio mentor mladom suvozaču koji je tek ušao u svijet F1. U tom smislu, radnja zvuči poput povratka Michaela Schumachera u utrke F1 kao pomoć mladom Nicu Rosbergu.

Bez obzira na pretpostavku, izgleda da će priča biti odlična, jer je scenarij navodno napisao Ehren Kruger, jedan od pisaca Top Gun: Maverick.

No to nisu svi veliki igrači: navodno će biti uključeni redatelj Joseph Kosinski te producenti Jerry Bruckheimer i Chad Oman. Produkcijska kuća Plan B Entertainment Brada Pitta također bi trebala biti uključena.

Izvještava se da film ima budžet od oko 130 do 140 milijuna dolara, što je trostruko više od ukupnog budžeta za Rush iz 2013., te preko 30 milijuna dolara više od cifre potrošene na " Ford protiv Ferrarija". Očigledno ne nedostaje talenta ni sredstava kako bi ovaj film bio dostojan Formule 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:04