ČUDESAN AUTOMOBIL

ASTON MARTIN DBS GT ZAGATO Fantazija na četiri kotača kombinira britansku klasiku i razigranost Zagata u detaljima od zlata i dijelova s 3D printera!

 
 NICK DUNGAN

Aston Martin je na izložbi Audrain’s Newport Concours u Rhode Islandu pokazao DBS GT Zagato, zamišljenog kao modernog sljednika Astona Martina DB4 GT Zagato Continuation.

Ako imate novac i sviđa vam se ovaj par s fotografija pod nazivom 'DBZ Centenary Collection' koji će se ponuditi za samo 19 kupaca, Aston Martin iz zajedno naplaćuje 6 milijuna funti (bez davanja).

Povijesni Aston Martin DB4 GT Zagato sam po sebi je jedan od najcjenjenijih model britanske tvrtke koji se u programu „Continuation” proizvodi i danas u ograničenoj količini.

Novi DBS GT Zagato je zapravo DBS Superleggera prerađen u čuvenoj talijanskoj karoserijskoj radionici Zagato koja s Englezima surađuje već desetljećima, a pokreće ga 5,2-litreni twin-turbo V12 iz Superleggere, ovdje sa 770 KS.

Vanjski izgled je nešto stvarno posebno, vrlo je upečatljiv s 18-karatnim zlatnim bedževima na kotačima, zlatnim eloksiranim bočnim stranicama i maticama na središnjem čepu navoja, sa krovom izrađenim od karbonskih vlakana, stražnjim difuzorom te ogromnom aktivnom prednjom rešetkom hladnjaka.

Sama rešetka je i prva automobilska primjena sustava podesivih ugljičnih vlakana koja sadrži 108 pojedinačnih komada karbona u obliku dijamanta koji ostaju zatvoreni kad automobil vozi i koji se otvaraju za bolji protok zraka kada je DBS GT Zagato u pokretu.

COPYRIGHT - NICK DUNGAN
NICK DUNGAN

U nesvakidašnjoj kabini s dominantnom jarko crvenom bojom pronalazimo prvu primjenu 3D printanog metala s detaljima koji su završeni u 18 karatnom zlatu, poput zlatne mrežice središnjeg tunela. Ovakva izrada zahtijeva gotovo 100 sati ispisa uz dodatno poliranje i naknadnu obradu od strane stručnjaka tvrtke kako bi se postigao savršen sjajni sjaj.

Ako vam je zlata previše, Aston Martin također nudi izbor između 3D printanih karbonskih umetaka ili aluminija za detalje unutrašnjosti.

COPYRIGHT - NICK DUNGAN
NICK DUNGAN

Na sve to, Aston Martinov ‘Q’ odjel zajedno s kupcima zamišlja, planira te ispunjava sve želje po pitanju individualizacije interijera.

Kad je u pitanju DBS GT Zagato, nove tehnologije po pitanju personalizacije otvaraju jedan potpuno novi pogled, naglasili su iz Zagata...

Da je poseban, poseban je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:47