svi već prodani

Aston Martin se limitiranim izdanjem oprostio od čuvenog DBS-a: Ovo je DBS770 Ultimate

Riječ je o najsnažnijem serijskom Aston Martinu ikad proizvedenom, te najbržim i najsnažnijim DBS-om do sada

Aston Martin DBS770 Ultimate

 Aston Martin

Model DBS predstavlja vrh asortimana Aston Martina od 2018., kojeg karakterizira V12 twin-turbo motor s visokim performansama. No, svemu dođe kraj, i britanski proizvođač predstavio je DBS770 Ultimate, limitirano oproštajno izdanje.

Riječ je o najsnažnijem serijskom Aston Martinu ikad proizvedenom, te najbržim i najsnažnijim DBS-om do sada zahvaljujući poboljšanjima kako na motoru tako i na dizajnu automobila. Proizvodnja ovog posebnog izdanja ograničena je na samo 499 jedinica, od čega 300 za coupe i 199 za kabriolet verziju. Svi su već prodani, a isporuke će se izvršiti tijekom ljeta.

image

Aston Martin DBS770 Ultimate

Aston Martin

Aston Martin DBS770 Ultimate opremljen je 5,2-litrenim twin-turbo V12 motorom koji isporučuje 770 KS koji se šalju na stražnje kotače, putem 8-brzinskog automatskog pretvarača momenta. Motor je klasičan s unutarnjim izgaranjem, bez ikakve elektrifikacije.

image

Aston Martin DBS770 Ultimate

Aston Martin

Kako bi povećali snagu V12, britanski inženjeri su napravili neka poboljšanja na motoru, kao što je usis, povećanje tlaka turbina za 7% i druge prilagodbe parametara motora. Sve to omogućuje najnovijem DBS-u da postigne 340 km/h.

Unatoč tome što je snažniji i brži, DBS770 Ultimate zadržava isti sustav kočenja kao i serijski model, s karbonsko-keramičkim diskovima od 408 mm sprijeda i 358 mm straga. Umjesto toga, upravljač je dotjeran novim masivnim stupom koji povećava preciznost i odziv vozača. Također ima čvršću šasiju i rekalibrirani ovjes.

image

Aston Martin DBS770 Ultimate

Aston Martin

Osim mehaničkih poboljšanja, Aston Martin je uključio i neke estetske promjene koje poboljšavaju aerodinamiku automobila, poput novog prednjeg splitera, elemenata od karbonskih vlakana na okviru vjetrobrana, na kućištima retrovizora, na novim stražnjim krilima i u stražnjem difuzoru.

image

Aston Martin DBS770 Ultimate

Aston Martin

Estetski dio upotpunjen je novim usisnikom za hlađenje motora u obliku potkove i 21-inčnim kotačima dostupnima u tri vrste završnih obrada. U kabini vidimo Sports Plus sjedala presvučena kožom i alcantarom i detalje koji su ekskluzivni za ovo ograničeno izdanje, kao što su kontrastne obloge i spomen ploča s proizvodnim brojem svake od 499 jedinica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:52