SPOJ ELEGANCIJE I SNAGE

ASTON MARTIN V12 SPEEDSTER dolazi bez krova i vjetrobranskog stakla, sa V12 motorom od 690 KS i cijenom od 765.000 funti!

 
 Aston Martin

U Aston Martinu su odlučili pričekati dan duže od ostalih, pa su tako svoju nesuđenu zvijezdu Ženeve (za one koji možda ne znaju, iako sumnjamo da ima takvih, sajam je otkazan zbog koronavirusa) predstavili danas puten online premijere. Riječ je o modelu V12 speedster, ekskluzivnom dvosjedu s cijenom od 765.000 funti koji će biti dostavljen na adrese tek 88 sretnika.

Krenimo od pogona – ispod poklopca predivno oblikovanog poklopca motora skriva se 5,2-litreni V12 motor snage 690 KS uz 752 Nm okretnog momenta uz koji ovaj model stotku hvata za 3,5 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 300 km/h. Kako bi se minimizirala težina, platforma je aluminijska dok je karoserija napravljena od karbona, slično kao i kod Ferrari SP2 Monze koja se nameće kao jedan od konkurenata.

Ovjes je adaptivan, a V12 Speedster pritom se vozi na 21-inčnim naplacima. Karbon-keramičke kočnice dolaze – standardno, što je i očekivano s obzirom na već spomenutu cijenu od 765.000 funti!

Zanimljivo je u unutrašnjosti koja obiluje karbonskim elementima. Između vozača i suvozača nalazi se „most”, a umjesto tradicionalnog otvora za rukavice tu je kožna torba koja se može po potrebi maknuti.

Na središnjem grebenu nalaze se određeni prekidači, uključujući i digitalni panel na kojem se nalaze kontrole mjenjača, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će biti vidljiv središnji zaslon s obzirom na to da pogled zaklanja već spomenuti središnji „most”. Vjetrobranskog stakla, kao ni krova – nema! Dakle, V12 Speedster može se voziti samo po dobrom vremenu (osim ako ste Powerslidelover), baš kao i jučer predstavljeni Bentley Mulliner Bacalar. Knjiga narudžbi je otvorena, a isporuke kreću početkom 2021. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:27