KAKAV AUTOMOBIL!

Aston Martin Victor s izgledom modernog V8 Vantagea pokreće V12 motor uparen s ručnim mjenjačem

Ispod mišićave retro inspirirane karoserije krije se pravi biser tehnologije: 7,3-litreni V12 atmosferac s potpisom Coswortha
Aston Martin Victor
 Aston Martin

Aston Martinov Q odjel na londonskoj izložbi Concours of Elegance predstavio je nevjerojatno atraktivan primjerak jedinstvenog supersportskog automobila pod nazivom Victor. Baš na vrijeme za 70. godišnjicu Vantagea, najnoviji "one-off" primjerak crpi inspiraciju iz kultnog V8 Vantagea iz 70-ih i 80-ih, kao i modela DBS V8 iz 70-ih.

image
Aston Martin Victor
Aston Martin

Ispod mišićave retro inspirirane karoserije krije se pravi biser tehnologije: 7,3-litreni V12 atmosferac s potpisom Coswortha koji ispucava 836 KS uz 821 Nm najvećeg okretnog momenta, dok je isti motor u modelu One-77 postizao 771 KS i 750 Nm. Slijedi pravo iznenađenje: V12 stroj uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, što ovaj Aston Martin čini najsnažnijim modelom kuće s ručnim mjenjačem ikad.

image
Aston Martin Victor
Aston Martin

Novi Aston Martin Victor stvoren je na potpuno obnovljenom ugljičnom monokoku iz modela One-77, u Q odjelu su dodali dio elemenata s modela Vulcan, a tvrtka tvrdi da Victor teži manje od originalnog One-77.

image
Aston Martin Victor
Aston Martin

Pritom je ovjes također preuzet s "track-only" Vulcana i nudi šest različitih postavki kako bi Victor bio što kompatibilniji s raznim uvjetima na cesti. Budući da je riječ o cestovnom automobilu za redovan promet. Za sigurno zaustavljanje brinu se karbonsko-keramičke kočnice promjera 380 mm sprijeda i 360 mm straga.

image
Aston Martin Victor
Aston Martin

O cijeni nema informacija što je i bilo za očekivati za jedan ovakav "one-off" primjerak Nema podataka o cijenama, Ne sumnjamo da je cijena bila prilično astronomska za ovakav superautomobil, a naručitelju svaka čast koji je dao izraditi ovakav Aston s V12 motorom i ručnim mjenjačem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:26