PEUGEOT RCZ

Atraktivan lav nalik na Audi TT

Prvi je to, u nizu Peugeot automobila, koji u svom nazivu nema prepoznatljive brojeve (307, 407)

Na Frankfurt Auto Showu prošle je godine premijerno prikazan Peugeot RCZ, automobil koji dizajnom podsjeća na Audi TT, a i istih proporcija kao kod Nissana 370Z, ali i automobil čije se predstavljanje duge očekivalo. Radi se o coupeu čiji su glavni aduti atraktivan izgled i dinamična vozna svojstva. Prvi je to, u nizu Pegeot automobila, koji u svom nazivu nema prepoznatljive brojeve (307, 407, itd...).

RCZ se temelji na istoj platformi kao i model 308, dakle pogon je na prednje kotače, ali je ovjes dodatno ukrućen i podnica je snižena za 20 mm. Radi daljnjeg poboljšanja kvalitete voznih svojstava proširen je i trag kotača (+54/72 mm). Zapremina prtljažnika iznosi 384 litre, a može se dodatno povećati preklapanjem stražnjih sjedala

Zanimljiva, jureća krstarica u službenu bi prodaju trebala krenuti uskoro, već u petom mjesecu ove godine, a cijena će joj se kretati od 27 do 30 tisuća eura. Prve verzije biti će benzinac (1.6HDI s 156 konjskih snaga) te dizelaš (2.0, s 163 konjske snage).

Prema najavama iz Peugeota, vrlo brzo bi u prodaju trebale krenuti i nabrijanije verzije ovog zanimljivog automobila čiji će izgled, unutrašnjost, ali i vozne mogućnosti naići na odobravanje mnogih ljubitelja Peugeot automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:58