AKTUALNO

Audi od 2026. u F1: Motori iz Njemačke ugrađivat će se u bolide u pogonima švicarskog Saubera

Time je dovršena važna ključna točka marke na putu do FIA Formula 1 Svjetskog prvenstva

Koncept Audi F1

 Audi

Njemački proizvođač automobila Audi objavio je kako će se 2026. godine uključiti u Svjetsko prvenstvo Formule 1, a Sauber, tradicionalni švicarski trkaći tim postat će tvornička momčad marke Audi.

Iz Audija su najavili kupovinu vlasničkog dijela u Sauberu, momčadi koja već tri desetljeća nastupa u F1, a izradit će pogonsku jedinicu za bolide. Prve testne vožnje predviđene su za ljeto 2025. godine.

Time je dovršena je sljedeća važna ključna točka marke na putu do FIA Formula 1 Svjetskog prvenstva. Sauber je odabran zbog svojih 30 godina natjecateljskog iskustva i jer je jedna od najrenomiranijih i najtradicionalnijih momčadi u svijetu Formule 1.

image

Koncept Audi F1

Audi

Pogonska jedinica razvijat će se na lokaciji Competence Center društva Audi Motosport (Neuburg an der Donau), a Sauber će razvijati i proizvoditi trkaći automobil na svojoj lokaciji u Hinwilu (Švicarska). Također, društvo Sauber bit će odgovorno za planiranje i provedbu trkaćih operacija.

Oliver Hoffmann, član odbora za Tehnički razvoj rekao je - "Iznimno nam je drago što za svoj projekt ulaska u Formulu 1 imamo tako kompetentnog i iskusnog partnera.”

Razvoj pogonske jedinice, koja se sastoji od elektromotora, baterije, upravljačkog sustava i motora na izgaranje, već je u punom zamahu na lokaciji posebno osnovanog društva Audi Formula Racing GmbH na lokaciji Neuburg an der Donau. Više od 120 zaposlenika već sada radi na tom projektu. "Sauber je prvorazredni partner za

pogonsku jedinicu marke Audi”, rekao je Adam Baker, izvršni direktor poduzeća i dodao - "radujemo se suradnji s iskusnim timom koji je pridonio oblikovanju brojnih era u povijesti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:23