NOVITET

AUDI RS6 AVANT Karavan koji vozi preko 300 km/h

Oznaka RS u Audijevom programu jamči ekskluzivu, a tako je i s najnovijom "Šesticom" Avant

Audijeva jurilica upakirana u karavansku izvedbu očekivano nudi zastrašujuće performanse. Uz manju masu u odnosu na prethodni model, novi RS6 Avant djeluje još impresivnije. Pod prednjim poklopcem smješten je 4,0-litreni V8 biturbo benzinac s 560 KS što je mnogo i za nekog supersportaša, a kamoli za jedan karavan.

Sada klasičan primjer downsizinga osigurava brutalne performanse, čak i bolje nego prethodnikov V10 stroj. “Stotku RS6 Avant hvata već za 3,9 sekundi, a najveća mu je brzina ograničena elektronikom na 250 km/h. Ipak, tko odabere paket Dynamic Plus maksimalna se brzina povećava na 305 km/h!

Za prijenos snage na sve kotače brine se Tiptronic automatski mjenjač s osam stupnjeva, a uštedi goriva pridonosi i sustav koji prebacuje rad motora s osam na četiri cilindra kada se ne zahtjeva kompletna snaga. Usto, vozač zvuk može sam kontrolirati zahvaljujući preklopnim zaklopkama u ispušnom sustavu. Cijena još nije poznata, no sigurno će biti u skladu s onim što novi RS6 Avant može ponuditi vozaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 21:30