‘BRZI SU I ZABAVNI‘

Audi Sport kaže da mu EV-ovi daju više slobode u podešavanju krivulja okretnog momenta i izlazne snage

Odjel za visoke performanse ostaje uvjeren da će njegova sljedeća generacija automobila biti jednako evokativna

Audi e-tron GT

 Audi

Budućnost Audi Sporta bit će elektrificirana i dok bi to nekim entuzijastima automobila moglo stvarati noćne more, odjel za visoke performanse ostaje uvjeren da će njegova sljedeća generacija automobila biti jednako evokativna kao i modeli koje poznajemo i volimo.

Prema riječima generalnog direktora Audi Sporta Sebastiana Gramsa, ciljni kupci tvrtke se mijenjaju, što dokazuje činjenica da Audi RS e-Tron GT čini jednu trećinu ukupne prodaje e-Trona.

“Moramo se usredotočiti i na nove ciljne skupine, koje rastu, i stoga definitivno vjerujemo da elektrifikacija i visoke performanse idu jako, jako dobro zajedno,” rekao je Grams za Autocar u nedavnom intervjuu.

image

Audi Sport

Audi

Grams je primijetio da Audi želi prenijeti određene tehnologije iz svojih različitih aktivnosti motosporta u svoje buduće RS cestovne automobile. To će uključivati tehnologije iz Formule E kao i jedinstvene projekte poput S1 Hoonitrona izgrađenog za Kena Blocka.

“Izbacili smo tehnologiju iz Formule E, koja je vrlo napredna tehnologija, i stavili je u serijski bolid... To nije serijski bolid; to je trkaći auto. Ali mi smo doista dizajnirali, na nov način, električni Quattro budućnosti, koji je vrlo emotivan,” rekao je.

Iako mnogi misle da električnim vozilima nedostaje osobnost performansi automobila s pogonom na izgaranje, Grams je primijetio da će Audi nastaviti održavati jasnu razliku između svojih običnih modela i onih s oznakom RS.

image

Audi e-tron GT

Audi

“S elektrifikacijom u vozilu, možete pronaći posebne načine vožnje i možete stvoriti poseban zvuk za pogonski sklop. To je nešto što smo pokazali u RS E-tronu GT,” rekao je Grams. “Imali smo inženjere zvuka koji su proizvodili specifičan zvuk koji je karakterističan za RS model. Ovo su novi patenti koje moramo unijeti u naše automobile, u našu tehnologiju.”

Grams je dodao da električni motori također omogućuju inženjerima bolje podešavanje krivulje okretnog momenta i isporuke snage nego što bi to mogli u automobilu s unutarnjim izgaranjem, tvrdeći da su oni "bolje igralište za naše inženjere".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:13