NESTVARNA FOTKA

Australska policija zaplijenila motorizirani hladnjak: ‘Vlasnik ga nije registrirao!‘

Policija tvrdi kako je uočila 25-godišnjeg muškarca kako se vozi na motoriziranom ‘eskyju‘ na pločniku u Kerangu...

Zapljena motoriziranog hladnjaka

 Facebook Screenshot

Australija se često svijetu predstavlja kao opuštena zemlja gdje ljudi žive po motu: 'Sve će biti u redu, prijatelju'.

Međutim, čini se kako je stvarnost sasvim drugačija, s društvom opsjednutim pravilima uvijek spremnim suzbiti svaki oblik zabave. Savršen primjer je nedavni pokušaj policije u Victoriji, koja je ovog tjedna zaplijenila motorni hladnjak.

image

Motorizirani hladnjak

Facebook Screenshot

Policija tvrdi kako je uočila 25-godišnjeg muškarca kako se vozi na motoriziranom 'eskyju' na pločniku u Kerangu, ruralnom gradu udaljenom 280 kilometara sjeverozapadno od Melbournea.

Nakon što je presrela muškarca, saznala je kako on nikada nije imao vozačku dozvolu. Motorizirani hladnjak klasificiran je kao neregistrirano motorno vozilo, a momak bi čak trebao dobiti sudski poziv zbog prekršaja neovlaštene vožnje 'nedozvoljenog' automobila.

Objava policije na Facebooku citira propis o 'motoriziranim uređajima za osobnu mobilnost', koji se prvenstveno odnosi na Segwaye, hoverboardove i druge uređaje s opcijom samo-balansiranjem.

Slični propisi u Viktoriji postoje i za skutere. Svi e-skuteri su zabranjeni na cestama i pješačkim stazama osim ako imaju maksimalnu brzinu manju od 10 km/h i 200 W ili manje snage.

Međutim, ni jedan od tih propisa na opisuje hladnjak na četiri kotača s benzinskim pogonom, kojeg pokreće mali Lifan motor od 2,5 KS. Ipak, prema zakonodavstvu Viktorije, budući da hladnjak nije u posebnoj kategoriji izuzeća kao što su skuteri male snage i električni bicikli, klasificiran je kao motorno vozilo.

To ga čini zabranjenim za korištenje na pješačkim stazama. Međutim, također se ne može koristiti na cesti jer ne zadovoljava australska pravila dizajna (ADR), zbog nedostatka svjetala, ogledala i registracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:12