UVERTIRA U CROAUTO

AUTOMOBILSKI NOVINARI odabrali: Peugeot 3008 je HR Auto 2017.

Novi SUV Peugeot 3008 osvojio je prestižnu titulu HR Auto 2017. od Zbora automobilskih novinara HND-a. Nagradu je primila Gordana Brlek, generalna direktorica Citroën, DS i Peugeot na svečanosti koja se održala u Hrvatskom novinarskom društvu
 Peugeot

Peugeot 3008 proglašen je automobilom godine prema izboru Zbora automobilskih novinara HND-a. HR auto je jedini izbor novinarskih stručnjaka u Hrvatskoj, a ove godine organiziran je 23. puta. Žiri hrvatskih automobilskih novinara prepoznao je kvalitetu novog Peugeotovog SUV-a 3008. Bilo da se radi o inovativnom iCockpitu najnovije generacije, zanosnom dizajnu, tehnološki naprednoj opremi, novi Peugeot 3008 nametnuo se kao veliki igrač i osvojio 88 bodova od žirija te Zlatni volan.

Kod ovog je auta velika pažnja posvećena detaljima, odličnoj završnoj obradi i bogatoj opremi koja je vrhunske kvalitete. Zahvaljujući novoj platformi EMP2 i odličnim voznim svojstvima, novi Peugeot 3008 pravi je spoj udobnosti i jedinstvenog ponašanja na cesti u C segmentu SUV-ova. Drugo mjesto i Srebrni volan pripao je Alfi Romeo Giulia sa 73 osvojena boda, ispred Renault Meganea sa 67 bodova kojem je, pak, pripao Brončani volan.

Zlatko Horvat

Na široj je listi svoje mjesto ove godine našlo ukupno 25 novih automobila, a odabrano je šest finalista. To su bili Alfa Romeo Giulia, Citroen C3, Fiat Tipo, Peugeot 3008, Renault Megane i Toyota C-HR. Posljednja provjera kandidata uslijedila je 5. prosinca kada je na poligonu Oryx centra za sigurnu vožnju pokraj Zagreba održan testni dan na kojem su svi članovi žirija isprobali kandidate. Svaki član žirija rasporedio je po 30 bodova svojim favoritima, a u konačnom poretku se istaknuo novi Peugeot koji je osvojio 88 bodova i plaketu Zlatni volan.

Tako su glasali stručnjaci među kojima i Auto klubov dugogodišnji urednik testova Zlatko Horvat. Ovom prilikom najavljujemo i naš izbor, najstariji i najugledniji izbor Automobila godine u Hrvatskoj - CROAUTO u kojem ćete najbolji auto birati baš vi - čitatelji. Neka se čuje i glas naroda!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:44