LEGENDA U NOVOM RUHU

BABY G-KLASA: Ovo je četvrta generacija Suzukija Jimnyja

 
 Suzuki

Suzuki je objavio prve službene slike nove generacije Jimnyja. Riječ je o modelu kojeg vole ljubitelji off-roada, ali i rent a car kompanije na egzotičnim lokacijama. Razlog? Uz prilično nisku cijenu nudi odlične karakteristike izvan terena, a pritom ga je lagano održavati pa mu mnogi tepaju da je "neuništiv". Suzuki je danas objavio slike nove, četvrte generacije popularnog SUV-a, a moramo priznati kako Jimny nikad nije izgledao bolje. Mnoge će reći da izgleda kao "baby" G-klasa koju pritom možete dobiti za puno manje novaca.

Foto: Suzuki

Suzuki još nije objavio sve detalje, no pretpostavlja se kako će za pogon biti zaduženi ulazni 1,0-litreni Boosterjet trocilindraš, dok će se kao snažnija opcija nuditi 1,5-litreni četverocilindraš. Ipak, za službenu potvrdu oko motorizacije još ćemo morati pričekati.

Suzuki

Unutrašnjost je inspirirana modelom Samurai, ali naravno dodani su moderni elementi poput prekidača na upravljaču te središnjeg 7-inčnog zaslona infotainment sustava. Mislilo se i na sigurnost, pa je tako novi SUV opremljen sustavom automatskog kočenja.

Suzuki

Kako bi Jimny bio spreman za sve terene brine se pogon na sve kotače koji se uključuje po potrebi. Zasad nije poznato više detalja o datumu dolaska na tržište kao ni o cijeni, no nadamo se da će japanski proizvođač spomenute stavke vrlo brzo objaviti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:44