PREMIJERA U ŽENEVI

BACA RUKAVICU NJEMAČKIM RIVALIMA: Papreni Peugeot 508 Sports Engineered broji 400 KS i do stotke juri za samo 4,3 sekunde!

 
 Peugeot

Zanimljivo će biti na Peugeotovom štandu u Ženevi, budući da je francuski proizvođač upravo objavio slike paprene inačice modela 508. Riječ je o hibridnoj verziji službenog naziva Peugeot 508 Sport Engineered koja pokazuje u kojem smjeru ide Peugeot kada su u pitanju sportski modeli. Za ovaj koncept zaslužan je Peugeot Sport odjel, a moramo priznati kako prema prvim službenim slikama izgleda fenomenalno.

Što se nalazi ispod poklopca motora? Spoj 1,6-litrenog PureTech benzinca od 200 KS i dva elektro motora, pa tako na papiru stoji da je ukupna snaga čak 400 KS uz 500 Nm okretnog momenta. Prema Peugeotu, ova sportska limuzina s pogonom na sve kotače do stotke juri za 4,3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Budući da je riječ o hibridu, 508 Sports Engineered može voziti i samo na struju i to solidnih 50 kilometara.

Peugeot

Naravno, osim motora, modifikacije su napravljene i na ovjesu, proširen je trag kotača (dodatnih 24 mm sprijeda i 12 mm straga), poboljšano je upravljanje, a automobil je postavljen na nove naplatke uparene sa Michelin Pilot Sport 4S gumama. Tu su naravno i agresivnije dizajnirani odbojnici i bočni pragovi, kao i posebna "Selenium" siva boja koja mu odlično stoji.

Peugeot

Objavljene su i slike unutrašnjosti koja je i u serijskoj izvedbi moderna, a ovdje je stvar dodatno "začinjena" sportskim sjedalima i mnoštvom alkantare te karbona. U svakom slučaju, čista petica za dizajn! Ovaj koncept premijeru će imati u Ženevi kada će biti poznato više detalja, a ostaje za vidjeti hoćemo li i kada vidjeti ovu sportsku limuzinu u serijskom izdanju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:13