POLICIJA UPOZORAVA

Bande na električnim romobilima haraju Londonom: ‘Ukradu mobitel i nestanu u sekundi‘

Policija upozorava da je u gradu prošlog mjeseca zabilježena krađa mobitela svakih šest minuta

Električni romobili (ilustracija)

 Profimedia

Velika Britanija suočena je s velikom porastom krađa koje rade kradljivci na električnim romobilima. Kako navodi DailyMail, lani je u glavnom gradu zabilježeno 108.900 krađa raznoraznih gadgeta, od toga čak 89.633 mobitela.

A lopovi sve više koriste električna prijevozna sredstva, koja se mogu unajmiti u gradovima diljem zemlje, kako bi pobjegli nakon krađe.

Kriminalci su prošle godine koristili električne romobile i bicikle u gotovo 2000 slučajeva, što predstavlja povećanje od 185 posto.

image

Električni romobili (ilustracija)

Profimedia

Dan Simson iz Direct Linea, koji je napravio istraživanje, rekao je: ‘Neće sve krađe biti prijavljene, tako da je u stvarnosti ovaj broj puno veći. Kriminalci također postaju sve drskiji, koriste iznajmljene električne bicikle i romobile kako bi brzo pobjegli.

Ljudi moraju biti oprezniji, važno je osigurati da osobni gadgeti poput mobitela budu skriveni od pogleda i da ih ne drže na istom mjestu‘- navodi Simson.

Londonska policija također savjetuje građane da na ulici koriste mobitel samo u nuždi. Prema njihovim podacima, u gradu je prošloga mjeseca zabilježena krađa mobitela svakih šest minuta!

A samo dva posto ukradenih mobitela se naknadno pronađe i vrati vlasniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:11