AKTUALNO

Bentley počinje testiranja na svom prvom EV-u krajem ove godine: Trebao bi stići 2025.

Iako Hallmark nije želio potvrditi glasine da će prvi EV biti crossover, sugerirao je da će njihovi EV-ovi imati jedinstveni stil

Bentley punjenje

 Bentley

Bentley je nedavno najavio planove o pet električnih automobila, a izvršni direktor kompanije Adrian Hallmark upravio je otkrio mnogo informacija o njima.

image

Bentley EXP 100 GT Concept

Bentley

Hallmark je rekao da će testiranja na prvom od pet električnih vozila početi kasnije ove godine. Dodao je da je vanjski dizajn otprilike 80-85% dovršen jer tvrtka ima ‘nešto posla da dodatno poboljša ono što smo već odlučili‘. Isto tako, unutrašnjost je 95% dovršeno i nedvojbeno će biti fokusirana na luksuz.

image

Bentley EXP 100 GT Concept

Bentley

Iako Hallmark nije želio potvrditi glasine da će prvi EV kompanije biti crossover, sugerirao je da će njihova nadolazeća električna vozila imati jedinstveni stil koji je ‘progresivniji od nekih trenutnih dizajna‘. Nastavio je pojašnjavajući kako dizajn njihovog prvog EV-a neće biti radikalan, ali će ‘signalizirati ulazak u novu eru‘.

image

Bentley EXP 100 GT Concept

Bentley

Izvršni direktor zatim je dodao da će nadolazeći model biti ‘među najboljima po aerodinamičkoj učinkovitosti‘, što vjerojatno znači da možemo očekivati stilske dodatke specifične EV-u, kao što je potpuno zatvorena prednja rešetka. Hallmark je istaknuo da će dio povećanja učinkovitosti rezultirati užim vozilima, ali izdašni međuosovinski razmaci tvrtke neće naškoditi dometu.

image

Bentley EXP 100 GT Concept

Bentley

Iako se najviše pričalo o prvom od pet modela, Hallmark je otkrio da Bentley već ima dizajn i za ostala četiri EV-a. Ostaje nejasno koliko ćemo još morati pričekati da ih vidimo, ali za sada, kompanija vjerojatno ima neku opću ideju o tome što dolazi.

image

Bentley EXP 100 GT Concept

Bentley

Kao što smo nedavno primijetili, električna vozila su val budućnosti, ali njihovo punjenje je izrazito niskotehnološko jer ih je potrebno priključiti. Bentley smatra da se svjetska elita neće htjeti nositi s tom ‘gnjavažom‘, stoga proizvođač traži ‘rješenja za punjenje ‘bez ruku‘, bilo da su induktivna ili robotska‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:54